Συνάντηση Κάμερον με Μπένι Γκαντς στο Λονδίνο για τη Γάζα

Τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας του Ισραήλ και πολιτικό αντίπαλο του Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου υποδέχεται σήμερα στο Λονδίνο ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή των Λόρδων τη νύχτα της Τρίτης, ο λόρδος Κάμερον προανήγγειλε πως θα «προειδοποιήσει» τον κ. Γκαντς, που μετέχει της ισραηλινής Κυβέρνησης συνασπισμού, ότι «η υπομονή σχεδόν εξαντλείται» αναφορικά με την ανεπαρκή παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αντιμετωπίζουμε

μία κατάσταση τρομερών δεινών στη Γάζα. Μίλησα προ μερικών εβδομάδων για τον κίνδυνο να μετατραπεί αυτή η κατάσταση σε λιμό και σε ασθένειες και τώρα είμαστε σε αυτό το σημείο. Άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, άνθρωποι πεθαίνουν από αποτρέψιμες ασθένειες», σημείωσε ο λόρδος Κάμερον πριν προβεί στην προειδοποίηση προς το Ισραήλ.

Η επίσκεψη του κ. Γκαντς προξενεί μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον καθώς έχει εξοργίσει τον κ. Νετανιάχου, που έχει δηλώσει πως δεν είχε ενημερωθεί για το ταξίδι του αντιπάλου του στο Λονδίνο και στην Ουάσινγκτον, από όπου μεταβαίνει στη βρετανική πρωτεύουσα.

Διπλωματικές πηγές ερμηνεύουν την υποδοχή του κ. Γκαντς στις δύο πρωτεύουσες ως ένδειξη της αυξανόμενης δυσαρέσκειας της Δύσης με τον χειρισμό του πολέμου από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα