Συναντήσεις με Τούσκ, Γιούνκερ και Μέρκελ θα έχει ο ΠτΔ

Στο Λουξεμβούργο για τα 40χρονα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά την εκεί παρουσία του ο Πρόεδρος αναμένεται να έχει σημαντικές επαφές.

Συμμετέχει στις εορταστικές εργασίες της Συνόδου των ηγετών των κομμάτων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι οποίες ξεκίνησαν στις 17:30 τοπική ώρα στο Λουξεμβούργο.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει αργότερα την ευκαιρία να

πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιδιώξει να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και να θέσει ενώπιον τους την κατάσταση πραγμάτων ως έχει, στο τραπέζι των συνομιλιών.

Με τους συνομιλητές του, θα ανταλλάξει απόψεις τόσο για το Κυπριακό, τα Ευρωτουρκικά και άλλα διμερή θέματα. θα εστιάσει και στο ζήτημα της φιλελευθεροποίησης των θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους υπηκόους.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταστήσει σαφές στους Ευρωπαιους αξιωματούχους ότι η όποια πρόοδος στο θέμα των σχέσεων ΕΕ Τουρκίας, εξαρτάται αποκλειστικά από την υλοποίηση των υποχρεώσεων της Τουρκίας. Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, θα έχει και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βασικοί ομιλητές στο ΕΛΚ

Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση είναι ο ΓΓ του ΕΛΚ, Αντόνιο Λόπεζ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Τζόζεφ Ντολ.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί αργότερα απόψε με το επίσημο δείπνο που παραθέτει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στους προσκεκλημένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα