Συναντήσεις με τα ελληνικά κόμματα είχε ο Α. Κυπριανού

Με τις συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη και τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ολοκλήρωσε τις επαφές με ελληνικά κόμματα η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. Άντρο Κυπριανού και τους Τουμάζο Τσιελεπή, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Βέρα Πολυκάρπου, μέλος της Κεντρικής

Επιτροπής και Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων, που βρίσκεται στην Αθήνα για επίσημη τριήμερη επίσκεψη.

Μετά το τέλος της συνάντησης τους, ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η ΝΔ παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στις συνομιλίες για το Κυπριακό και εξέφρασε την ελπίδα αυτή η ευκαιρία να αξιοποιηθεί προκειμένου να ξεκινήσει μια καινούργια περίοδος και για τις δύο κοινότητες στο νησί. «Βεβαίως, τόνισε, το αν θα έχουμε θετικές εξελίξεις θα εξαρτηθεί και από το πόσο εποικοδομητική θα είναι και η στάση της Τουρκίας. Μέχρι στιγμής δεν μπορεί κανείς να είναι απολύτως αισιόδοξος. Ας ελπίσουμε ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα αλλάξουν έτσι ώστε να γίνει μια καινούργια αρχή στην Κύπρο βασισμένη όμως στις θεμελιώδεις ελευθερίες και στην κοινή λογική».

Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη και διαπιστώθηκε μεγάλη ταύτιση όσον αφορά στις θέσεις για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Σημείωσε, και αυτός από την πλευρά του, ότι για να καταστεί εφικτή η πρόοδος που θα καταλήξει σε συμφωνία που θα γίνεται αποδεκτή θα πρέπει να πάρει σημαντικές πολιτικές αποφάσεις η Τουρκία και στα ζητήματα της ασφάλειας και στα θέματα που αφορούν το εδαφικό. Και βέβαια, συμπλήρωσε, και η ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας όσον αφορά αυτά τα ζητήματα και το περιουσιακό.

«Κανένας δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Εμείς εργαζόμαστε με στόχο να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα διασφαλίζοντας τις βασικές αρχές όπως καθορίζονται από τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, το διεθνές δίκαιο, τις αρχές στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα κρίνουμε το κάθε τι με βάση τα αποτελέσματα τα οποία θα υπάρξουν» κατέληξε.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ θα έχει συνάντηση σήμερα το απόγευμα με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενώ αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα