Συναντήσεις 'Ειντε σήμερα με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί θα έχει σήμερα το πρωί ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε.

Ήδη ο Έιντε πραγματοποίησε την συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη, σύμφωνα και με σχετικό tweet.

Cumhurbaşkanı Akıncı bugün saat 11:00’de, Birleşmiş Milletler

Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yi kabul etti. pic.twitter.com/yPewv3ClCE

— KKTCCumhurbaşkanlığı (@KKTCCB) December 1, 2016

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως συνεχίζοντας τη διπλωματία του πήγαινε – έλα, ο κ. `Ειντε θα συναντηθεί στις 10 με τον κ. Ακιντζί και στις 1130 με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και πως μετά τις συναντήσεις του σκοπεύει να προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Σε νέα δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως ο Ειντε θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στην Ελλάδα και στην Τουρκία την Παρασκευή και τη Δευτέρα, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον κ. Σιντίκ, ο κ. `Ειντε θα επισκεφθεί αύριο την Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον `Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά. Τη Δευτέρα, πρόσθεσε, θα βρίσκεται στην `Αγκυρα για διαβουλεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, επίσκεψη στη Λευκωσία πραγματοποιεί σήμερα ο Αμερικανός Αναπληρωτής Βοηθός Γραμματέας της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Ευρωασιατικών Υποθέσεων, Τζόναθαν Κόεν.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των διπλωματικών διαβουλεύσεων για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό

Διαβάστε σχετικά: Mετά τον Τζόνσον, ο Κόεν

Keywords
Τυχαία Θέματα