Συμμαχία: Είχαμε προειδοποιήσει για αποτυχία

Καταγγέλλει την τουρκική αδιαλλαξία, η οποία για ακόμα μία φορά οδήγησε την προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού σε ναυάγιο, η Συμμαχία Πολιτών.

Με γραπτή της ανακοίνωση, αναφέρει ότι η επιμονή της Άγκυρας σε εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα, παραμονή τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση, όπως και στις 4 ελευθερίες, αποδεικνύει πως αυτό που η Τουρκία επιδιώκει μέσα από τη λύση είναι η μετατροπή της Κύπρου

σε τουρκικό προτεκτοράτο.

«Είχαμε προειδοποιήσει πριν και από τη Διάσκεψη της Γενεύης, ότι η σύγκληση διάσκεψης χωρίς προετοιμασία σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία. Είχαμε ακόμα προειδοποιήσει ότι η Τουρκία θα μας έθετε το δίλημμα "αδιέξοδο ή λύση τουρκικών προδιαγραφών», τονίζει.

Επιπλέον, σημειώνει ότι η εμπειρία της τελευταίας διάσκεψης καταδεικνύει ότι το κυπριακό «δεν πρόκειται να λυθεί με δικές μας μονομερείς υποχωρήσεις ούτε με πολιτικές που εδράζονται σε αυταπάτες», προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα γεωπολιτικό πρόβλημα εισβολής και κατοχής και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

«Αποδείχθηκε, για μια ακόμα φορά, η ανάγκη υιοθέτησης μιας διεκδικητικής στρατηγικής, ικανής να κάμψει την τουρκική αδιαλλαξία. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για μια δίκαιη λύση που θα ανατρέπει τα δεδομένα της κατοχής και της διχοτόμησης», επισημαίνει.

«Συνέχιση της πολιτικής των τελευταίων χρόνων, απλά θα επιτρέψει στην Τουρκία να διαιωνίσει τη διχοτόμηση και να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα