Συμμαχία: Μπάν και ΟΗΕ δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στην Κύπρο

Αντιδράσεις προκαλεί η έκθεση του γγ.του ΟΗΕ στην Συμμαχία Πολιτών η οποία κάνει λόγο για έλλειψη πληροφόρησης τόσο του ιδίου του Μπάν Κι Μούν όσο και του ΟΗΕ γενικότερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν κι Μούν φαίνεται ξεκάθαρα η παντελής έλλειψη πληροφόρησης τόσο του ιδίου όσο και γενικότερα του

Οργανισμού για τις πραγματικότητες που διαμορφώνονται στην Κύπρο.

Ο γγ του ΟΗΕ αναπαράγωντας προφανώς τα λεχθέντα Ακιντζί - Αναστασιάδη για το υποτιθέμενο καλό κλίμα στις συνομιλίες παίρνει θάρρος να παρέμβει απροκάλυπτα στα εσωτερικά ζητήματα της Δημοκρατίας όπως με την περίπτωση της πρόσφατης πυρκαγιάς διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.

Λειτουργώντας μεροληπτικά υπέρ της Τουρκίας όπως πρόσφατα έπραξε και στην Κωνσταντινούπολη καλλιεργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας για λύση εντός του 2016 αγνοώντας πλήρως τις συστηματικές κινήσεις της Τουρκίας για προσάρτηση των κατεχομένων εδαφών μας.

Τα περί μοναδικής ευκαιρίας για λύση του Μπαν κι Μουν τα είχαμε ακούσει και κατά το σχέδιο Ανάν που όλοι γνωρίζουμε εάν ο Κυπριακός λαός δεν είχε πει το περήφανο ΟΧΙ ποία κατάληξη θα είχαμε σήμερα.

Μάλλον ο κ. Μουν έχει μπερδέψει τον ρόλο του που δεν είναι άλλος από την διαμεσολάβηση με βάση τα ψηφίσματα των Η.Ε σε συνθήκες ουδετερότητας προς όφελος της ειρήνης και της δικαιοσύνης.

Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε την Κυβέρνηση να εξετάσει σοβαρά το τρόπο με τον οποίο συνδιαλέγεται με το ΓΓ του ΟΗΕ, να τον ενημερώσει για την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας σε όλες τις πτυχές του Κυπριακού και να τον επαναφέρει σε τάξη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα