Συμφωνία Τ/κ επιχειρηματιών με Επιμελητήριο Κιργιστάν

Συμφωνία συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού υπέγραψαν το Επιμελητήριο του Κιργιστάν και ο Σύνδεσμος Τουρκοκύπριων Επιχειρηματιών στο πλαίσιο του 2ου επιχειρηματικού φόρουμ Κιργιστάν – Τουρκοκυπρίων που διεξήχθη στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Όπως μετέδωσε στα κατεχόμενα το παράνομο ΤΑΚ, ο Πρόεδρος του Τ/κ Εμπορικού Επιμελητηρίου Φίκρι Τόρος ανέφερε ότι η πραγματοποίηση του φόρουμ καταδεικνύει την αποφασιστικότητα για έργα. Είπε ακόμη ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία

στη βάση της πολιτικής ισότητας θα φέρει σταθερότητα στο νησί και πως κάτι τέτοιο θα βελτιώσει το κλίμα για επενδύσεις και συνεργασία στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Είπε ακόμη ότι η ειδική σχέση με την Τουρκία αποτελεί εγγύηση για την οικονομική σταθερότητα στα κατεχόμενα.

Ανέφερε δε ότι οι εισαγωγές του ψευδοκράτους ανέρχονται ετησίως στο 1,5 δισ. δολάρια και οι εξαγωγές στα 130 εκατ. δολάρια.

Αναφέρθηκε ακολούθως στη σημασία του τομέα της ενέργειας και δήλωσε ότι το ενεργειακό δίκτυο που θα δημιουργηθεί μεταξύ της Τουρκίας, του Ισραήλ, της Αιγύπτου, του Λιβάνου και της Κύπρου θα προσφέρει τη δυνατότητα για άνοιγμα σε μια γιγαντιαία αγορά ενέργειας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Κιργιστάν Ερκίνμπεγκ Τζορόεφ είπε ότι οι σχέσεις του Κιργιστάν με τα κατεχόμενα πρέπει να ενδυναμωθούν με το εμπόριο.

Ο πρόεδρος της "επιτροπής φιλίας" με το ψευδοκράτος στο Κοινοβούλιο του Κιργιστάν Νταστανμπέκ Τζουμαμπέκοφ είπε ότι αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες στην πορεία διοργάνωσης του φόρουμ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα