Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ανοικτού Πανεπιστημίου και ΤΕΠΑΚ

Θέματα διοικητικής και οργανωτικής συνεργασίας που αποσκοπούν στη βέλτιστη αξιοποίηση των τεχνολογικών υποδομών και της τεχνογνωσίας, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη είναι τα όσα έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους, σε συμφωνία που υπέγραψαν τα Πανεπιστήμια, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου

Κύπρου (ΑΠΚΥ), Κώστας Χρίστου και η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλιού, στην παρουσία διευθυντικών στελεχών των αρμόδιων υπηρεσιών των δύο Ιδρυμάτων.

Η εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνει δράσεις που θα συμβάλουν στην επέκταση και ενδυνάμωση των υφιστάμενων τεχνολογικών υποδομών και υπηρεσιών των δύο Πανεπιστημίων, προστίθεται. "Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στην προώθηση της καινοτομίας, στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την υλοποίηση έργων κοινής ωφέλειας στο χώρο της Πληροφορικής και Τεχνολογίας και ταυτόχρονα στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στον πύρινα της κοινής πρωτοβουλίας τοποθετούνται δράσεις που αφορούν στην ανταλλαγή υπηρεσιών φιλοξενίας εξοπλισμού και υπηρεσιών στα Κέντρα Δεδομένων των Πανεπιστημίων, στην από κοινού υλοποίηση αξιόπιστης υποδομής κυκλωμάτων για τη διασύνδεση και την ασφαλή επικοινωνία μεταξύ των Κέντρων Δεδομένων, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την υλοποίηση και τη διαχείριση καινοτόμων Έργων Πληροφορικής και Τεχνολογίας, στη συνεργασία κατά τη διαμόρφωση και την υλοποίηση Δημοσίων Συμβάσεων για την κάλυψη των αναγκών των δύο Πανεπιστημίων και στη συνεργασία κατά τη διαμόρφωση και την υποβολή προτάσεων για εξωτερική χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών των δύο Πανεπιστημίων.

Με το πέρας της υπογραφής των εγγράφων της συμφωνίας τόσο ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΑΠΚΥ όσο και η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ εξέφρασαν την πεποίθηση πως η συνεργασία των δύο Πανεπιστημίων και σε αυτόν τον τομέα θα ευοδωθεί, κάνοντας λόγο στα μέχρι τώρα επιτυχημένα βήματα σύμπραξης των δύο Ιδρυμάτων και σε άλλους τομείς.

Καταλήγοντας, τόνισαν τη σπουδαιότητα της συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων επισημαίνοντας πως τέτοιες συνεργασίες χαράσσουν νέες προοπτικές ανάπτυξης των κυπριακών πανεπιστημίων, ενισχύοντας παράλληλα την ποιοτική παροχή ανώτατης εκπαίδευσης στην Κύπρο, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα