Συμφωνία για το ωράριο στα κατεχόμενα-Παραμένει η θερινή ώρα

Η «κυβέρνηση» και οι συντεχνίες στα κατεχόμενα κατέληξαν σε συμφωνία αναφορικά με τα νέα ωράρια εργασίας, χωρίς να υιοθετείται η χειμερινή ώρα. Είχαν προηγηθεί οι διαμαρτυρίες μετά το τροχαίο δυστύχημα στον Πενταδάχτυλο, που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, μεταξύ αυτών και δύο μαθήτριες.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι «δημόσιοι υπάλληλοι» θα προσέρχονται στην εργασία τους μισή ώρα αργότερα, στις 8.30 πμ αντί για 8.00πμ που ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ έως τις 16 Φεβρουαρίου θα τελειώνουν την

εργασία τους την ίδια ώρα με πριν. Την απόφαση υιοθέτησε την Κυριακή και το «υπουργικό συμβούλιο».

Ωστόσο, πληθαίνουν οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως προς την κατεύθυνση των συντεχνιών, με κάποιους χρήστες να αναφέρουν ότι μέσα από τη συμφωνία, οι μόνοι χαμένοι είναι οι μαθητές που θα χάνουν μισή ώρα διδασκαλίας κάθε μέρα, ενώ άλλοι διερωτώνται αν με τη συμφωνία βελτιώνονται οι δρόμοι.

Στο θέμα αναφέρονται πρωτοσέλιδα και οι τ/κ εφημερίδες, με την “Γενί Ντουζέν” να γράφει ότι οι περίοδοι διδασκαλίας των μαθημάτων, μετά την εφαρμογή του νέου ωραρίου, θα μειωθούν από 40 λεπτά σε 35 λεπτά ενώ για να μηδενιστεί η διαφορά που θα δημιουργηθεί στην παράδοση των μαθημάτων θα προστεθούν έξι ημέρες διδασκαλίας στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Γράφει ακόμα ότι, αναμένεται κατά τη σημερινή απογευματινή συνάντηση του “αναπληρωτή πρωθυπουργού” και “υπουργού Οικονομικών” Σερντάρ Ντενκτάς με τις συντεχνίες να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της απόφασης, οι οποίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Σχετικά με τις ώρες εργασίας των “δημοσίων υπαλλήλων”, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι θα προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους η ώρα 0830 αντί 0800 καθημερινά εκτός της Πέμπτης, που μετά από μιας ώρας διάλειμμα (1300 -1400) οι ώρες εργασίας θα είναι 0830 – 1800 αντί 0800 – 1700.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα