Συμφωνία ΑΠΟΕΛ-Cablenet - Ποδοσφαιρικά τηλεοπτικά δικαιώματα

Μόνο οι υπογραφές απομένουν για να κλείσει η συμφωνία μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Cablenet.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που δημοσιεύει το SigmaLive, η ψεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, η οποία εξέφρασε την πρόθεσή της να μην επιδοθεί σε μια διαδικασία πλειοδοσίας, άνοιξε διάπλατα το δρόμο για να υπογραφεί το ηγεμονικό συμβόλαιο από

το 2019. Απόλυτα διασταυρωμένες πηγές του SigmaLive ανέφεραν ότι με την επιστροφή των διοικούντων του ΑΠΟΕΛ από την Πράγα όπου η ομάδα δίνει τον κρίσιμο αγώνα για είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα καθοριστούν τα ραντεβού στα οποία θα υπογραφεί το συμβόλαιο.

Αυτές οι συναντήσεις θα γίνουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την ερχόμενη εβδομάδα. Τονίζεται, ότι η διορία για να απαντήσει το ΑΠΟΕΛ είναι αύριο αλλά όπως φαίνεται η απόφαση έχει ήδη ληφθεί.

Η συμφωνία με την Cablenet αφορά τα έτη 2019-2024 και η ομάδα του ΑΠΟΕΛ θα λαμβάνει τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Στην περίπτωση που η ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα θα αμείβεται με άλλες 100 χιλιάδες ευρώ ετησίως ενώ στην περίπτωση εισόδου σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης η ομάδα της Λευκωσίας θα λαμβάνει άλλες 50 χιλιάδες ευρώ.

Επιπρόσθετα, υπάρχει ρήτρα στην περίπτωση κατάκτηση του κυπέλλου το ΑΠΟΕΛ να λαμβάνει άλλες 50 χιλιάδες ευρώ με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 3,2 εκ.ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Cablenet πρότεινε και στην Ανόρθωση ανάλογη συμφωνία η οποία ανέρχεται στα 1,6 εκ. ευρώ συν τα μπόνους.

Επισημαίνεται ότι και η ομάδα της Αμμοχώστου έχει διορία να απαντήσει μέχρι αύριο.

Επικοινωνήσαμε με αρμόδιες πηγές στην Ανόρθωση, οι οποίες αρκέστηκαν στο να αναφέρουν ότι η ομάδα έχει ενώπιον της περισσότερες από μια προτάσεις, οι οποίες μελετώνται.

Στην ανακοίνωση του ημικρατικού οργανισμού, που εκδόθηκε ύστερα από πολύωρη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι η Αρχή «δεν θα ακολουθήσει το δρόμο της άκριτης, χωρίς όρια και εκτός συμφωνηθέντων πλαισίων πλειοδοσίας, που οδηγεί σε αδιέξοδα και τελικά υπονομεύει το μέλλον του ίδιου του ποδοσφαίρου».Η ανακοίνωση κατέληγε ότι η Cyta ανήκει στην πολιτεία και λογοδοτεί στην κυπριακή κοινωνία.

Σε δηλώσεις του ο Χάρης Γεωργιάδης, εξέφρασε εκ νέου προβληματισμό για τις μεγάλες χρεώσεις που καταβάλλει η Cyta για την προβολή ποδοσφαιρικών αγώνων, υποδεικνύοντας, παράλληλα, ότι θα πρέπει να υπάρξει από πλευράς Αρχής οικονομική λογική».

Σε επικοινωνία και με τον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος μας ανέφερε πως η ανακοίνωση της Cyta είναι προς την ορθή κατεύθυνση, προσθέτοντας ότι ο οργανισμός επιβεβαιώνει την ανάγκη για σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα