Συλλυπητήριο μήνυμα Γιούνκερ για θάνατο Πήτερ Σάδερλαντ

"Είμαι βαθιά λυπημένος από το θάνατο του Πήτερ Σάδερλαντ, πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου, Γενικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και του Γενικού Εισαγγελέα της Ιρλανδίας", δήλωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με συλλυπητήριο μήνυμα που απέστειλε, μετά την ανακοίνωση της απώλειας αυτής της σημαντικής προσωπικότητας της Ιρλανδίας, σε νοσοκομείο του Δουβλίνου, σήμερα το πρωί.

"Με κάθε έννοια της λέξης ο Πέτερ Σάδερλαντ ήταν ένας αληθινός Ευρωπαίος", δήλωσε ο κ. Γιούνκερ. "Πίστευε έντονα στις εργασίες

της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς και στη σημασία τους για τη συνεργασία και το διεθνή διάλογο", σημειώνει ο Πρόεδρος της Κομισιόν στο μήνυμά του.

"Ήταν ένας από τους ιδρυτές του προγράμματος Erasmus και συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση της εσωτερικής μας αγοράς στις πρώτες μέρες και στην πολιτική ανταγωνισμού, όπως την γνωρίζουμε σήμερα", αναφέρει αναλυτικά.

"Πάνω απ’ όλα, ο Πήτερ Σάδερλαντ" αντικατοπτρίζει τις βασικές αξίες του ευρωπαϊκού πνεύματος στο καθημερινό του έργο και ήταν πεπεισμένος ότι με τη συνεργασία μπορούν να επιτευχθούν μεγάλα πράγματα", σημειώνει ο Ζ.Κ.Γιούνκερ.

"Δεν θα ξεχαστεί η διεθνής συνεισφορά του στις επιχειρήσεις, την πολιτική, τη μετανάστευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ήταν ένας γίγαντας της ιρλανδικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς δημόσιας ζωής. Τα συλλυπητήρια και σκέψεις μου στην οικογένεια και στους φίλους του", καταλήγει ο Πρόεδρος Γιούκνερ στο μήνυμά του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα