Συλλούρης σε Αβέρωφ: Δεν είμαστε στην Κυβέρνηση

Δεν είμαστε στην Κυβέρνηση δηλώνει ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ απαντώντας στις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ, ότι το ΕΥΡΩΚΟ θα πρέπει να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο Δημήτρης Συλλούρης άφησε να νοηθεί ότι η δήλωση Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν αιφνιδιαστική καθώς δεν συζητήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών προηγουμένως κάτι που δείχνει κατά την άποψη του ότι το ΕΥΡΩΚΟ

είναι εκτός Κυβέρνησης.

Θα ήταν πιο σοβαρό είπε να αφήναμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ολοκληρώσει των κύκλο των σοβαρών επαφών του και στη συνέχεια να αποφασίσει καθώς έχει το συνταγματικό δικαίωμα κατά πόσο θα κρατήσει τον Υπουργό του ΕΥΡΩΚΟ Νίκο Κουγιάλη.

Ωστόσο διερωτήθηκε κατά πόσο ο Αβέρωφ Νεοφύτου εννοεί πως το ΕΥΡΩΚΟ είχε ζητήσει ανταλλάγματα για τη στήριξη που έδωσε στον Νίκο Αναστασιάδη για να εκλεγεί. «Κατά την κοινή λογική όταν ένα κόμμα υποστηρίζει ένα υποψήφιο για να εκλεγεί του δημιουργούνται υποχρεώσεις να αφήσει πίσω τις αρχές και τις πολιτικές του και να ψηφίζει τα νομοσχέδια που έρχονται;», διερωτήθηκε.

Πρόσθεσε ότι υποχρεώσεις έναντι αυτών που τον ψήφισαν έχει ο υποστηριζόμενος και πως θα πρέπει να ακούει τις εισηγήσεις των υποστηρικτών του. Αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά νομοσχεδίων που ο ΔΗΣΥ άλλαξε σε μεγάλο βαθμό πριν τελικά τα περάσει από την Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα