Συλλούρης: Πρόκληση για τις επιχειρήσεις η οικονομική κρίση

Η καινοτομία και η τεχνολογία μπορούν να παράσχουν τα αναγκαία εργαλεία στις επιχειρήσεις που έχουν τη βάση τους στο νησί, ώστε να διεξάγουν τις επιχειρήσεις τους πέραν των στενών γεωγραφικών ορίων και να επεκτείνουν τις σχέσεις τους με πελάτες σε όλο τον κόσμο, σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στο 10ο ετήσιο CIM Summit, που τελεί υπό την αιγίδα του, ο Πρόεδρος της Βουλής

είπε ότι ως κοινωνία και ως κράτος, πρέπει να παράσχουμε ένα πιο φιλικό περιβάλλον ώστε οι νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτύξουν την παρουσία τους στην αγορά ακόμα περισσότερο.

Ο επιχειρηματικός κόσμος μετατρέπεται με ταχύ ρυθμό σε ένα παγκόσμιο χωριό και δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε εκτός, υπέδειξε.

Στην εποχή της συνεχούς τεχνολογικής αλλαγής και ανάπτυξης, επιβάλλεται η υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων διεξαγωγής και ανάπτυξης του επιχειρείν, είπε, σημειώνοντας πως η καινοτομία ανοίγει το δρόμο για την προώθηση προϊόντων στους καταναλωτές με πιο διαδραστικό και άμεσο τρόπο, με τη χρήση τεχνολογικών εργαλείων που προηγουμένως δεν υπήρχαν.

Η επικοινωνία μεταξύ παρόχου και καταναλωτή με διάφορα μέσα επιτρέπει σε μια επιχείρηση να γνωρίσει τους πελάτες, να κατανοήσει τις ανάγκες, τις προσδοκίες και τις προτιμήσεις τους και να τις ικανοποιήσει, υπέδειξε ο κ. Συλλουρής.

Αναμφίβολα, είπε, η τεχνολογική αλλαγή, ο εκσυγχρονισμός και η συνεχής προσαρμογή των υφιστάμενων διαδικασιών αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Κύπρου, είπε ότι η οικονομική κρίση παραμένει πρόκληση για τις επιχειρήσεις, για να σημειώσει πως εργαλεία διαφορετικά από αυτά που ήταν προηγουμένως διαθέσιμα, μπορούν να βοηθήσουν και να αναγκάσουν τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν νέες και καινοτόμες μεθόδους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα