Συλλούρης: Λαϊκισμός τα περί αποκοπής μισθών των Βουλευτών

"Λαϊκισμός και επιφανειακές οι τοποθετήσεις για το ότι δήθεν πρέπει να αποκοπούν οι μισθοί των Βουλευτών" σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Μεσημέρι και κάτι του Σίγμα, ο κ. Συλλούρης επεσήμανε ότι οι βουλευτές δεν αμοίβονται σωστά. Τόνισε μάλιστα ότι υπάρχουν ακόμα και υπάλληλοι της Βουλής που αμοίβονται περισσότερα από τους ίδιους τους Βουλευτές.

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα,

συνέχισε ο κ. Συλλούρης ενώ ξεκαθάρισε ότι ήδη έχει ζητηθεί εκπόνηση σχετικών μελετών για το ζήτημα αυτό από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αναμένεται να προβεί με τη σειρά του στην εκπόνηση των μελετών αυτών στο επόμενο διάστημα.

Χαρακτήρισε επίσης ως λαϊκισμό την επικέντρωση στα περιουσιακά στοιχεία και τις απολαβές των βουλευτών αντί η έμφαση να είναι στην αύξηση της αποδοτικότητας των βουλευτών.

"Ο Σχεδιασμός μας πάει εξαιρετικά"

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής ο σχεδιασμός όπως τον είχαν θέσει στην αρχή της θητείας του ως ΠτΒ, πάει εξαιρετικά.

Καταφέραμε να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση της Βουλής και τη συμμετοχή των Βουλευτών. Έχουμε πλησιάσει σχεδόν το 100% στην παρουσία Βουλευτών στην ολομέλεια της Βουλής αλλά και στη συμμετοχή στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ανέφερε ο Δημήτρης Συλλούρης.

Έχει επίσης μειωθεί ο αριθμός εκκρεμούντων νομοθετημάτων, ενώ η συμμετοχή των βουλευτών σε χρόνο, έχει επίσης αυξηθεί.

Σε σχέση με το Πόθεν Έσχες ο Δημήτρης Συλλούρης επεσήμανε ότι κενά υπήρχαν και υπάρχουν και στόχος είναι να διορθωθούν όλα τα λάθη σε σχέση με τη διαδικασία. Ωστόσο τόνισε ότι θα έπρεπε να επικεντρώνεται η προσοχή στο ότι έγινε ένα πρώτο βήμα το οποίο θα βελτιωθεί στη συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα