Συλλούρης: «Αποστολή μας η υπεράσπιση της νομιμότητας»

Η δική μας αμετάθετη αποστολή, παραμένει η διασφάλιση της ευνομίας, της κοινωνικής ειρήνης και της ευημερίας του κυπριακού λαού και κύριος στόχος μας είναι η συνέχιση του αγώνα προάσπισης της συνταγματικής και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η υπεράσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας, η ανασύσταση και η επανίδρυση του κράτους, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Σε επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο πεσόντων και αποθανόντων αστυνομικών, πυροσβεστών και αλτρουιστών

πολιτών στο Μετόχι του Κύκκου στη Λευκωσία, ο κ. Συλλούρης είπε πως το φορτίο της ευθύνης για το έργο αυτό επιμερίζεται στους ώμους όλων ανεξαιρέτως, προσθέτοντας ότι πολιτειακοί αξιωματούχοι, κρατικοί αρμόδιοι, αλλά και κάθε Κύπριος πολίτης σε ατομικό επίπεδο, οφείλουμε να εργαστούμε συλλογικά για επίτευξη κοινωνικής συνοχής, δημιουργία ενός σύγχρονου και ανθρώπινου κράτους, με εκσυγχρονισμένους θεσμούς και μηχανισμούς, που θα μπορέσει να αποτελέσει πρότυπο ενός ευρωπαϊκού κράτους δικαίου και ισοπολιτείας.

Πάταξη της διαφθοράς
«Η πάταξη της διαφθοράς, η εξάλειψη της κακονομίας, η διόρθωση λαθών και παραλείψεων του παρελθόντος και ταυτόχρονα η εδραίωση και ενίσχυση αρχών και αξιών, όπως η δημοκρατία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, είναι στόχοι που μπορούν να υλοποιηθούν με την κοινή προσπάθεια και τη συμβολή όλων. Η συλλογική προσπάθεια και τα αποτελέσματά της θα κριθούν από τα παιδιά μας και τις επερχόμενες γενεές», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμη ότι σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους, που με πίστη στον όρκο τους, σε δύσκολους καιρούς για τον τόπο, αλλά και εν καιρώ ειρήνης, έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο. Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι εργαζόμενοι μεθοδικά πάνω σε ένα στοχευμένο και στρατηγικά σχεδιασμένο πλάνο, θα οδηγηθούμε στην ακμή, την ευημερία, τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη, σε μία καλύτερη, πιο ευνομούμενη, πιο ηθική και πιο ανθρωποκεντρική κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα