Σύλληψη 23χρονου Κύπριου στο Λονδίνο- Κατηγορείται για ψευδή απειλή για βόμβα

Ο 23χρονος Κύπριος ακτιβιστής, Ντρου Παύλου, συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος από τη Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο για ψευδή απειλή για εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ενώ διαμαρτυρόταν έξω από την κινεζική πρεσβεία, ο Παύλου προσπαθούσε να κολλήσει τη σημαία της Ταϊβάν στην πύλη.

Είκοσι λεπτά μετά τη διαμαρτυρία συνελήφθη επειδή

φέρεται να έστειλε μια ψεύτικη απειλή για βόμβα στην πρεσβεία μέσω email.

Σύμφωνα με τον Παύλου, το email στο οποίο η κινεζική πρεσβεία έκανε αναφορά έγραφε: «Είμαι ο Ντρου Παύλου, έχετε μέχρι τις 12 το μεσημέρι για να σταματήσετε τη Γενοκτονία των Ουιγούρων ή θα ανατινάξω την πρεσβεία με μια βόμβα. Με εκτίμηση Ντρου».

Email claims to be from @DrewPavlou, to @kevincarrico, attacking @MichaelPolakLaw, but signed as "Crown Prosecution".

The quality of language and logic is really going downhill these days. https://t.co/mAKYozopCs pic.twitter.com/KRc7qUPv0u

— Peter Dahlin (@Peterinexile) July 25, 2022

Ο 23χρονος αρνήθηκε ότι έστειλε το email και ισχυρίζεται ότι «διαμαρτυρόταν ειρηνικά» έξω από το κτίριο της πρεσβείας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός άνδρα για κοινοποίηση ψευδούς απειλής για βόμβα και εγκληματικές ενέργειες.

Ο Παύλου ισχυρίζεται επίσης ότι απειλήθηκε με σύλληψη εάν προσπαθήσει να επιστρέψει στην Αυστραλία.

The Chinese Embassy in London reported me as a terrorist for peacefully protesting outside, UK police arrested me and held me incommunicado so no one knew where I was, I was inside for 23 hours, I want to go home I miss my family but they’ve threatened to arrest me at the border pic.twitter.com/fQgfZVnE3s

— Drew Pavlou (@DrewPavlou) July 23, 2022

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 23χρονος κρατήθηκε για σχεδόν 24 ώρες και αφέθηκε ελεύθερος την επόμενη μέρα. Λέει ότι του επεστράφη το διαβατήριό του, αλλά του συνέστησαν σθεναρά να μείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις 14 Αυγούστου, ημερομηνία που πρέπει να πάει σε αστυνομικό τμήμα.

Διαβάστε επίσης: Επιστρέφει στις σπουδές του ο «διασημότερος Κύπριος φοιτητής στον κόσμο»

Keywords
Τυχαία Θέματα