Συλικιώτης: Υπέρ της επανένωσης της Ιρλανδίας η αριστερά

Την ειρηνευτική διαδικασία για επανένωση της Ιρλανδίας στηρίζει η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά.

«Οι αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά την ενοποίηση της Ιρλανδίας είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που προωθούνται από συγκεκριμένες πλευρές από το 2010, σε συνδυασμό με τις σκληρές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές μεταρρυθμίσεις που επέβαλε η συντηρητική βρετανική κυβέρνηση. Υπό αυτές τις συνθήκες και τους κινδύνους που εγκυμονεί η εκρηκτική πολιτική κατάσταση, είναι σήμερα πιο σημαντικό από ποτέ να ενισχυθεί η διεθνής αλληλεγγύη προς τον Ιρλανδικό λαό."

Αυτά

τόνισε σήμερα ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ από το βήμα των Ημερών Μελέτης που οργανώνει η Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς αυτήν την εβδομάδα στην Ιρλανδία. Θέμα της συζήτησης ήταν οι εξελίξεις όσον αφορά την ενοποίηση της Ιρλανδίας και την επίλυση των συγκρούσεων στην χώρα.

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ο κ. Συλικιώτης, ως συντονιστής της συζήτησης, υπογράμμισε πως το ΑΚΕΛ καταλαβαίνει ιδιαίτερα την αξία της Ειρήνης και τις δυσκολίες του αγώνα για επανένωση. Όπως επισήμανε, παρόλο που οι συνθήκες στην Κύπρο είναι πολύ διαφορετικές καθώς παλεύουμε για άρση της τουρκικής κατοχής, εν τούτοις ο στόχος μας είναι η επανένωση της Κύπρου και του λαού της. Μπορούμε λοιπόν, είπε, να αντιληφθούμε εύκολα τον αγώνα που δίνει το κόμμα Σίν Φέιν όπου μαζί με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, συμμετέχουν ενεργά σε μια ειρηνευτική διαδικασία και αγωνίζονται για μία ενωμένη Ιρλανδία.

Κλείνοντας ο κος Συλικιώτης τόνισε πως η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστερά πιστεύει ακράδαντα στη ενοποίηση της Ιρλανδίας και στηρίζει την ειρηνευτική διαδικασία για επανένωση της χώρας ώστε να επικρατήσει η Δημοκρατία και η Ειρήνη.

Ομιλητές στην συζήτηση ήταν επίσης ο βουλευτής του Σιν Φέιν, Mickey Brady, ο Ευρωβουλευτής Josu Juaristi από το Bildu, ο οικονομολόγος Michael Burke και η Anne Cadwallader λειτουργός του οργανισμού The Pat Finucane Centre.

Keywords
Τυχαία Θέματα