Συλικιώτης: "Οι ξένες επεμβάσεις γέννησαν την τρομοκρατία"

"Εκφράζουμε την θλίψη μας για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, στην Τύνιδα, στην Βηρυτό, και υπογραμμίζουμε την ανάγκη για άμεση εξουδετέρωση του ISIS. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε και την ανάγκη για άμεσο τερματισμό των ξένων επεμβάσεων και των πολέμων στον αραβικό κόσμο. Γιατί είναι οι ξένες επεμβάσεις και οι κοινωοικονομικές ανισότητες που δημιούργησαν το τέρας της τρομοκρατίας, το οποίο μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να στηρίζουν η ΔΥΣΗ και οι σύμμαχοι

της."

Αυτά τόνισε σήμερα ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Ν. Συλικιώτης, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θέμα της συζήτησης ήταν οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Ο κος Συλικιώτης υπογράμμισε πως δυστυχώς όσα έσπειραν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, τα θερίζουν σήμερα οι αθώοι λαοί. Όμως, συμπλήρωσε, ο φόβος που έχει επικρατήσει δεν πρέπει να επιτρέψει τον αυταρχισμό και την νομιμοποίηση κατασταλτικών μέτρων περιστολής των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Κλείνοντας τόνισε πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να στοχοποιηθούν οι μετανάστες, οι πρόσφυγες ή οι μουσουλμάνοι για τα όσα συμβαίνουν. Άλλωστε, όπως επισήμανε, η τρομοκρατία δρα καθημερινά και στο Ιράκ, στη Λιβύη, στον Λίβανο και στην Συρία, σκοτώνοντας αθώους και δημιουργώντας νέα κύματα προσφύγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα