Σύγκρουση Le Pen-Macron για τον προεδρικό θώκο στη Γαλλία

Στην σύγκρουση Le Pen-Macron που θεωρεί ως επικρατέστερους για την κατάκτηση του προεδρικού θώκου στη Γαλλία, αφιερώνει το κεντρικό της πρωτοσέλιδο η De Standaard.

Την άποψη ότι ο Macron έχει εκπλήξει εχθρούς και φίλους με την ρητορική, τις θέσεις και εν γένει την προεκλογική του εκστρατεία, εκφράζει η De Morgen, σημειώνοντας ότι στο πρόσωπό του πολλοί Γάλλοι βλέπουν το νέο De Gaulle και τον θεωρούν ως τον μοναδικό αυτή τη στιγμή άνθρωπο που μπορεί να σταματήσει την Le Pen.

Με την προεκλογική

εκστρατεία στη Γαλλία και τις δράσεις των υποψηφίων κατά το Σαββατοκύριακο ασχολείται και ο γαλλόφωνος Τύπος. Η La Libre Belgique στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο μιλά για τις πραγματικές προκριματικές εκλογές της γαλλικής αριστεράς, αναφερόμενη στους υποψηφίους Emmanuel Macron, Jean-Luc Melenchon και Benoit Hamon, ενώ η Le Soir στο πρωτοσέλιδό της επικεντρώνεται στην προεκλογική εκστρατεία της Marine Le Pen, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί αντίγραφο αυτής του 2012, με διαφορετικό όμως αυτή τη φορά πλαίσιο, αφού το Brexit και η εκλογή του Trump έχουν προκαλέσει τον ενθουσιασμό της Προέδρου του Εθνικού Μετώπου, η οποία ήδη θεωρεί ορατό το ενδεχόμενο σχηματισμού προεδρικής πλειοψηφίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα