Συγκλονιστική μαρτυρία συνεπιβάτη των 2 ηρώων της πυρκαγιάς

Για άλλο ένα καλοκαίρι η Κύπρος ντύνεται στα μαύρα.Την πανωλεθρία που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα, εξομολογείται για πρώτη φορά ο συνεπιβάτης των δυο αδικοχαμένων ηρώων, Γεώργιος Σιαμπτάνης μπροστά στην κάμερα του "Μεσημέρι και κάτι".

Όπως αποκάλυψε, "καθόμουν στο παράθυρο του πυροσβεστικού οχήματος, μαζί με τον Ανδρέα Σοφοκλέους και τον Μάριο Αριστοτέλους, όταν ξαφνικά χάσαμε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα την ανατροπή του οχήματος στον

γκρεμό" και προσθέτει ότι Ο ένας εκ τον δυο αδικοχαμένων, ζητούσε βοήθεια "Δεν μπορούσα να τους βοηθήσω. Ήταν δυο λεβέντες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα".

Η Kυριακή, 19 Ιουνίου 2016, έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στην μνήμη μας καθώς, είναι η στιγμή που η πύρινη λαίλαπα στην δασώδη περιοχή της Σολέας ξεσπά και δείχνει αδάμαστη.

Στάχτες, αποκαΐδια και ένα γκρίζο σκηνικό συνθέτουν το τοπίο αλλά και τα πρόσωπα των κατοίκων των γύρω χωριών, οι οποίοι δίνουν πραγματικά μάχη με την φωτιά για να σώσουν οτιδήποτε απέμεινε από το πέρασμα του πύρινου εφιάλτη.

Όλεθρος , καταστροφή, πτητικά μέσα, δεκάδες δασοπυροσβέστες αλλά και εθελοντές ,παλεύουν για τέσσερα 24ωρα να δαμάσουν τις πύρινες γλώσσες.

Ο απολογισμός - θρήνος για την Κύπρο

Η φωτιά θερίζει τα πάντα στο πέρασμα της ενώ η επιχείρηση της κατάσβεσης αφήνει πίσω της δύο νεκρούς, τραυματίες και κάτι περισσότερο από 18 τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένου δάσους .

Άλλο ένα καλοκαίρι αναγκάζει την Κύπρο να ντυθεί στα μαύρα και έχρισε και πάλι ήρωες, ανθρώπους που θυσιάστηκαν για το απόλυτο ιδανικό, την πατρίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα