Σύγκληση της επιτροπής Cobra στη Βρετανία από την Τερέζα Μέι

Την απόφασή της να συγκαλέσει συνεδρίαση των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβερνητικής επιτροπής αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, γνωστής ως Cobra, ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι.

Της σύσκεψης θα προεδρεύσει ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, καθώς η ίδια θα βρίσκεται στο Εδιμβούργο. Στόχος είναι η εξέταση των δεδομένων και η απόφαση για μέτρα βοήθειας προς τη Γαλλία.

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός δήλωσε «σοκαρισμένη

και θλιμμένη» και είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ενισχύσει τις προσπάθειές του να νικήσει τους «βάρβαρους» τρομοκράτες «δολοφόνους» που θέλουν να καταστρέψουν τον τρόπο ζωής μας.

Σημείωσε ότι η χώρα της στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας, κάτι που θα μεταφέρει σε επικοινωνία της με τον Πρόεδρο Ολάντ, μετά από την απώλεια των αθώων θυμάτων που γιόρταζαν την εθνική τους επέτειο.

«Πρέπει να συνεργαστούμε με τη Γαλλία και τους εταίρους μας στον κόσμο ώστε να υπερασπιστούμε τις αξίες μας και την ελευθερία μας», είπε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός.

Ανακοίνωσε ότι ο πρέσβης της Βρετανίας στο Παρίσι μεταβαίνει στη Νίκαια μαζί με προξενικό προσωπικό για την παροχή βοήθειας σε όσους Βρετανούς έχουν εμπλακεί στην επίθεση.

Η κα Μέι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες στις οποίες αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον για τουλάχιστον έναν Βρετανό μεταξύ των τραυματιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα