Συγκινητικό γκράφιτι στην παλιά Λευκωσία: «Μην ψάχνετε την ειρήνη, σκοτώθηκε»

Με ένα γκράφιτι ο Κύπριος καλλιτέχνης Χρήστος Κακουλλής (CRS) αποτυπώνει την τραγική κατάσταση που επικρατεί με τον πόλεμο, με αφορμή τη σύρραξη Ισραήλ - Χαμάς.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «αναρωτηθήκαμε ποτέ τι γίνεται ο κόσμος μας; Πόλεμος από την μια, πόλεμος από την άλλη, φτώχεια, πείνα, προσφυγιά, σκοτωμοί, παιδιά νεκρά.

Που να είναι άραγε αυτό το άσπρο περιστέρι που μας έμαθαν στο σχολείο, που στο στόμα του κρατούσε κλάδο ελιάς και ταξίδευε σε όλες τις χώρες φέρνοντας ειρήνη και αγάπη;

Που

να βρίσκεται άραγε;

Είναι νεκρό σε κάποιο κομμάτι της γης, όπου παιδιά πεθαίνουν από βομβαρδισμούς και σφαίρες. Είναι εκεί που οι νέοι θυσιάζονται για ένα κομμάτι γης.

Εκεί νεκρό με τα φτερά του μαζεμένα και το κόκκινο του αίμα παντού, με κόπο στο στόμα του κρατά τον κλάδο ελιάς. Κάποιος νεαρός τον σκότωσε, κινούμενος από τους μεγαλύτερους του για την ανωτερότητα της φυλής του.

Μην ψάχνετε την ειρήνη, σκοτώθηκε σε πεδίο μάχης, ο κόσμος μας ποτέ πια ο ίδιος και το περιστέρι νεκρό.

Το street art αυτό έγινε στις 5:00 το πρωί στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, εντός των τειχών, σε μια στοά, στις 17/10/2023 λίγες μέρες πριν την χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα, και μέρες μετά την χερσαία επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Διαβάστε επίσης: LIVE: Η Χαμάς «δεν φοβάται» τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ

Keywords
Τυχαία Θέματα