Συμπληρώνεται το παζλ για τη συνάντηση της 18ης Ιανουαρίου

Μορφή 1+5 θα έχει η ομάδα εργασίας που θα αναλάβει να εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στη συνάντηση της 18ης Ιανουαρίου, για το Κυπριακό.

Την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ως επικεφαλής ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και θα τον πλαισιώσουν άτομα καταρτισμένα, όπως διεθνολόγοι και όχι μόνο.

Τριήμερη θα είναι η συνάντηση που θα αρχίσει στις 18 Ιανουαρίου και θα πραγματοποιηθούν ολοήμερες συνεδριάσεις. Η συνάντηση των ομάδων εργασίας θα διαρκέσει από Τετάρτη μέχρι Παρασκεύη της ερχόμενης εβδομάδας.

Αντικειμενικός στόχος της Λευκωσίας είναι να φτάσουν

σε τέτοιο επίπεδο, όπου θα μπορέσουν να συγκαλέσουν, μετά το τέλος της συνάντησης, Σύνοδο Κορυφής σε επίπεδο αρχηγών κρατών και όχι σε επίπεδο ΥΠΕΞ, όπως ήταν η Διάσκεψη στη Γενεύη.

Στενοί συνεργάτες του Προέδρου προβλέπουν ότι πιθανόν να χρειαστούν πολλές συναντήσεις, πάντως, πριν να συγκληθεί σε πολιτικό επίπεδο εκ νέου η Διάσκεψη.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. ΟΗΕ για το Κυπριακό, έχει επεξεργαστεί Σχέδιο Προβληματισμού για τις ομάδες εργασίας, σε τέσσερα επίπεδα:

Εσωτερική Ασφάλεια

Εξωτερική Ασφάλεια

Εγγύηση της εφαρμογής της λύσης

Λειτουργικότητα του κράτους

Η ομάδα εργασίας πάντως έχει ήδη τις απόψεις της ε/κ πλευράς επί των θεμάτων αυτών, καθώς δεν αποτελούν κεφάλαια άγνωστα για την ε/κ πλευρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα