Στροφή στο Virtual Reality και από την Google

Στροφή προς το νέο trend, το Virtual Reality (VR) κάνει όπως και πολλοί άλλοι κολοσσοί στον τομέα της τεχνολογίας και η Google. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο μας άρθρο, το Virtual Reality φαίνεται πως έχει φτάσει σε τέτοιο στάδιο ωρίμανσης, που αναμένεται ότι το 2016 θα αποτελέσει τη νέα τάση.

Συγκεκριμένα η Google και η συνεργάτιδα

εταιρεία της Iphabet, δημιούργησαν τμήμα Virtual Reality επικεφαλής του οποίου θα είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη της Google, ο Clay Bavor.

Eκπρόσωπος της Google, επιβεβαίωσε το ρόλο του Bavor στην ομάδα, όμως αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Όπως προκύπτει μέσα από πληροφορίες, ο ορισμός του Bavor έγινε την Τρίτη, με την Diane Greene, να αναλαμβάνει τα προηγούμενα του καθήκοντα.

Πάντως ειδικοί παρατηρούν ότι η Google φλερτάρει εδώ και καιρό με το Virtual Reality όμως μέχρι στιγμής δεν είχε ασχοληθεί επί της ουσίας. Οι πρώτες ενδείξεις φάνηκαν μετά την ανακοίνωση συμφωνίας με τον κατασκευαστή action-camera GoPro με στόχο την ενεργοποίηση την τεχνολογία 360 degree view.

Το Νοέμβριο η Google ανακοίνωσε επίσης ότι το YouTube υποστηρίζει την τεχνολογία Virtual Reality, και πως οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν κάτι τέτοιο χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνα ή το Google Cardboard viewer.

Keywords
Τυχαία Θέματα