Στον τελικό με θρίαμβο η Γκάνα

Το πέμπτο Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών της ιστορίας της στον τελικό με την Ακτή Ελεφαντοστού θα διεκδικήσει η Γκάνα, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της οικοδέσποινας Ισημερινής Γουινέας με το εμφατικό 3-0.

Οι ντόπιοι δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα στο "Nuevo Estadio de Malabo" και λίγο έλειψε να δουν μπροστά στο σκορ την Ισημερινή Γουινέα, όταν ο Χαβιέρ Μπαλμπόα απείλησε με ένα "ακροβατικό" στο 9ο λεπτό, αλλά το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου τους απογοήτευσε.Ο Ζορντάν Αγιού (σ.σ. αντικαταστάτης του Ασαμόα Γκιάν) έκανε την αρχή με πέναλτι στο 42ο λεπτό και ο Ουακασό Μουμπάρακ

διπλασίασε το προβάδισμα της Γκάνας στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με ψύχραιμο πλασέ, έπειτα από αντεπίθεση και ασίστ του Κρίστιαν Άτσου.Αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε σε μερίδα φιλάθλων της Ισημερινής Γουινέας που κατά διαστήματα πέταγε αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και προκάλεσε ημίωρη διακοπή στο 83ο λεπτό. Το ματς πέρασε σε δεύτερη μοίρα, δεδομένου ότι ο Αντρέ Αγιού είχε διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στο 75'.Γκάνα (4-2-3-1): Μπρίμα, Άφουλ, Μπόι, Μένσα, Μπάμπα, Άκουα, Ουακασό (76' Μπάντου), Άτσου, Ζ. Αγιού, Α. Αγιού (82' Ατσεάμπονγκ), Άπια.Ισημερινή Γουινέα (4-4-2): Οβονό, Εβούι (58' Φαμπιάνι), Μπελέ, Ρουί, Μπελιμά, Σενό, Σαραντόνα, Ντουαλά, Μπαλμπόα, Σαλβαντόρ (74' Σίπο), Νσούε.

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσηςΤετάρτη 4 Φεβρουαρίου21:00 Κονγκό - Ακτή Ελεφαντοστού 1-3(24' πέν. Μποκανί - 20' Γ. Τουρέ, 41' Ζερβίνιο, 68' Κανόν)Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου21:00 Γκάνα - Ισημερινή Γουινέα 3-0(42' Ζ. Αγιού, 45+1' Μουμπάρακ, 75' Α. Αγιού)

Keywords
Τυχαία Θέματα