«Στον πάγο» θέματα της Βουλής ελέω ΤΕΠΑΚ

Το υπό διερεύνηση σκάνδαλο που βλέπει το φως της δημοσιότητας με φόντο «αμαρτωλά προγράμματα» του ΤΕΠΑΚ συνεχίζει ν’ απασχολεί την κοινωνία, ωστόσο φαίνεται ότι δημιουργεί και αλυσιδωτές αντιδράσεις στην εύρυθμη λειτουργία των Θεσμών.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ στη Λάρνακα, Χρίστος Ορφανίδης στο Sigmalive,

η συζήτηση του «Περί θαλασσίου χωροταξικού σχεδιασμού νόμου 2017» παίρνει αναβολή στην αναβολή εδώ και δύο μήνες, στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Πρόκειται για καινούριο νόμο που τίθεται προς συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Περιβάλλοντος και ακολούθως να τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.
Όπως αποδείχτηκε πρόσφατα, επικεφαλής της έρευνας για τον εν λόγω νόμο ήταν λειτουργός ο οποίος τώρα τελεί υπό σύλληψη σε σχέση με το υπό διερεύνηση σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ.

Η συνεδρία της επιτροπής για συζήτηση του θέματος θα γινόταν εκ νέου αύριο, ωστόσο πήρε νέα αναβολή.
Μάλιστα, ερωτήματα εγείρονται γύρω από μία παράγραφο που επιχειρείται να εισαχθεί στον νόμο, από νόμο που εφαρμόζεται στην Πορτογαλία.

«Στον πάγο» κι άλλα θέματα σε άλλες επιτροπές

Όπως πληροφόρησε το Sigmalive ο Χρίστος Ορφανίδης, το υπό διερεύνηση σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ επηρεάζει τη συζήτηση θεμάτων και σ’ άλλες κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η δυστοκία στο να συζητηθεί θέμα στην επιτροπή Γεωργίας για τη χωροθέτηση περιοχών / ζωνών υδατοκαλλιέργειας εντός θαλάσσιων περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, με το πιο πάνω θέμα εικάζεται ότι εμπλέκεται ένα από τ’ αμαρτωλά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα