Στον "αέρα" και πάλι η ΑΗΚ - Σε δεινή θέση η κυβέρνηση

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει η κυβέρνηση μετά την κατηγορηματική απόρριψη από πλευράς τρόικας των εισηγήσεών της για διαχωρισμό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΑΗΚ και παράταση στο χρόνο εφαρμογής της πρόνοιας του μνημονίου.

«Ενώ υποστηρίζουμε τον διαχωρισμό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, διαφωνούμε κατηγορηματικά με το μέρος της απόφασης, που διαχωρίζει την ΑΗΚ από τους υπό αποκρατικοποίηση Οργανισμούς.

Αυτό συγκρούεται και με την πρόνοια του μνημονίου, που απαιτεί την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού μέχρι τα μέσα του 2018», αναφέρει στην απάντησή της η τρόικα.

Η εξέλιξη αφήνει εκτεθειμένη την κυβέρνηση έναντι των εργαζομένων της Αρχής Ηλεκτρισμού, στους οποίους υποσχέθηκε ότι δεν θα αποκρατικοποιήσει τον Οργανισμό.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ενημέρωσε χθες βράδυ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είχε και συνάντηση με το Δ.Σ. της Αρχής Ηλεκτρισμού. Σήμερα αναμένεται να εκδώσει επί του θέματος ανακοίνωση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Υπουργός ενέργειας και το ΔΣ της ΑΗΚ χάραξαν κοινή γραμμή πλεύσης. Αποφάσισαν τη μεθοδολογία, που θα ακολουθηθεί για να πειστεί η τρόικα ότι επιβάλλεται να δοθεί χρόνος, μέχρι την υλοποίηση του διαχωρισμού της Αρχής.

Υπάρχουν δυνατότητες να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, Όθωνας Θεοδούλου. Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη και πρέπει όλοι να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία υπέδειξε ο κ. Θεοδούλου.

Δυναμικά μέτρα αντίδρασης ετοιμάζουν οι συντεχνίες της ΑΗΚ, που ενημερώθηκαν για την απαίτηση της τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα