Στο Βαρώσι βουλευτές από Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν

Στην περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου βρέθηκαν σήμερα οι αντιπροσωπείες των «κοινοβουλευτικών ομάδων φιλίας» Τουρκίας – ψευδοκράτους και Αζερμπαϊτζάν – ψευδοκράτους, καθως και μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν, που βρίσκονται για πρώτη φορά και οι τρεις στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται, τα μέλη των ομάδων συνόδευσε στο Βαρώσι ο «πρόεδρος της βουλής», Ζορλού Τορέ ο οποίος εξέφρασε περηφάνια γιατί «το Αζερμπαϊτζάν είναι εδώ ως ο δεύτερος αδελφός μετά την Τουρκία».

Όσοι έχουν περιουσία

στο Βαρώσι, είπε, πρέπει να προσφύγουν στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» λέγοντας ότι περιουσία στην περιοχή έχει και το ΕΒΚΑΦ. Η περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, συνέχισε, δεν πρέπει να περιμένει άλλα 50 χρόνια έτσι.

Το Βαρώσι και το Καραμπάχ μοιάζουν πολύ ως περιπτώσεις, υποστήριξε ο πρόεδρος της «κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας» Αζερμπαϊτζάν – ψευδοκράτους, Cavanşir Feyziyev, ενώ ο πρόεδρος της αντίστοιχης ομάδας Τουρκίας – ψευδοκράτους, Ορχάν Ερντέμ δήλωσε ότι επισκέφτηκαν το Βαρώσι και ως μέλη ομάδας 6 επιτροπών και δήλωσε ότι η «τδβκ θα αναπτυχθεί και θα φτάσει σε ακόμα καλύτερα σημεία στον τουρισμό, την εκπαίδευση και τη βιομηχανία» αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Ως «ιστορική ημέρα» χαρακτήρισε την συνάντηση των τριών ομάδων στα κατεχόμενα ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ στην χθεσινή τους συνάντηση, αναφέροντας ότι «η υπόθεση των Τουρκοκυπρίων είναι εθνική υπόθεση και είναι επίσης υπόθεση της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν και ολόκληρου του τουρκικού κόσμου». Υποστήριξε επίσης ότι έδειξαν στον διεθνή παράγοντα ότι «με την υποστήριξη της Τουρκίας το τουρκοκυπριακό κράτος δεν είναι μόνο του» και πρόσθεσε: «Αυτό το έδαφος έγινε ακόμη πιο ισχυρό με τη βαρύτητα του κράτους του Αζερμπαϊτζάν».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει σήμερα ότι οι αντιπροσωπείες είχαν συνάντηση χθες και με τον «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο οποίος αναφερόμενος στο Κυπριακό, δήλωσε ότι «τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στις χώρες που βρίσκονται στη σφαίρα επιρροής τους για να αποτρέψουν την de facto αναγνώριση της τδβκ» και ότι «η μη αναγνώριση δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κράτος».

Επαναλαμβάνοντας ότι ως τουρκοκυπριακή πλευρά δεν αποφεύγουν το διάλογο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να εισέλθουν σε μια «ανούσια διαπραγματευτική διαδικασία», στην οποία οι ίδιοι αντιμετωπίζονται ως κοινότητα ενώ οι Ελληνοκύπριοι ως κράτος, ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι παίζεται ένα παιχνίδι για την απομάκρυνση της Τουρκίας από το νησί και η «ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου», όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, διεξάγει «ψευδείς» πολιτικές εναντίον των Τουρκοκυπρίων χρησιμοποιώντας την αναγνώρισή της.

Υποστήριξε, επίσης, ότι δεν είναι εχθροί της ΕΕ, αλλά ότι η στάση της ΕΕ απέναντι τους είναι «λανθασμένη», όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαρώσι, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν,varosi, tourkia, azerbaitzan