Στο Πάρκο Γλυπτικής Αγίας Νάπας 13 νέα γλυπτά

Τα 13 γλυπτά που φιλοτέχνησαν δέκα καλλιτέχνες που συμμετείχαν στις εργασίες της Α΄ Φάσης του 4ου Συμποσίου Γλυπτικής, εγκαταστάθηκαν στο Πάρκο Γλυπτικής Αγίας Νάπας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι τα έργα «μεταφέρθηκαν από το χώρο τέλεσης των εργασιών του Συμποσίου Γλυπτικής, στο μόνιμο χώρο εγκατάστασής τους, δηλαδή, το Πάρκο Γλυπτικής. Τα έργα μεταφέρθηκαν από το τεχνικό συνεργείο του Δήμου υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Κίκη Κωνσταντίνου και την επίβλεψη της Πολιτιστικού Λειτουργού του Δήμου Μαρίας Τοφινή».

Εν

τω μεταξύ από τη 1η μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2017 θα ξεκινήσει η Β’ Φάση του 4ου Συμποσίου Γλυπτικής. Στη Β΄ Φάση, όπως αναφέρεται, θα λάβουν μέρος οι καλλιτέχνες Τhierry Lauwers από το Βέλγιο με το έργο «Jason and Medea on the Argo», o Ρώσος Chernoglasov Igor Alekseevich με το έργο «The Violoncello», Gissella Garcia από την Ουρουγουάη και το έργο «Uroborus», Anna Korver από την Νέα Ζηλλανδία, με το έργο «Ηinemoana», Thierry Ferreira από την Πορτογαλία με τις δημιουργίες του «Cubicantique» και «The Bridge of the Park» και ο Γάλλος Jose Kalala Bakajika με το έργο «The Greek Mind», ο Mikhail Sobolev από τη Ρωσία, που συμμετέχει με δύο έργα, «Icarus» και «Athena with Owl».

Συμμετέχουν επίσης ο Vassilis Vassili από τον Καναδά με το έργο «Αναζητώντας τον Αδη», ο Serhii Sbitniev από την Ουκρανία, που επίσης θα φιλοτεχνήσει δύο έργα, τα «Little Mermaid» «Leda and the Swan» και οι επίσης Ουκρανοί Yuriy &Lyudmyla Mysko, οι οποίοι θα δημιουργήσουν τα έργα «The Birth of Aphrodite A», «The Birth of Aphrodite B», «Iris – Goddess of Rainbow», «Hourglass».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα