Στο Ιράν για επαφές ο «πρύτανης» του «πανεπιστημίου» Αν. Μεσογείου

Στο Ιράν βρέθηκε μεταξύ 10-13 Ιουνίου ο «πρύτανης» του «πανεπιστημίου» Ανατολικής Μεσογείου («DAÜ»), Αϊκούτ Χοτζανίν όπου συναντήθηκε με αποφοίτους του «DAÜ», τις οικογένειές τους και υποψήφιους φοιτητές ενώ πραγματοποίησε διάφορες επαφές.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι τις δύο πρώτες ημέρες της επίσκεψής του στο Ιράν, ο κ.. Χοτζανίν παρακολούθησε την εκπαιδευτική έκθεση της Tabriz που διοργάνωσε η Ένωση Πανεπιστημίων Καυκάσου (KUNIB) στο ξενοδοχείο

Royal Palace, στο Tabriz. Παράλληλα, συναντήθηκε και αντάλλαξε ιδέες με τον Alirıza Monadi, βουλευτή και πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαίδευσης της Ισλαμικής Συνέλευσης του Ιράν, τον Reza Rahmani, πρώην Υπουργό Βιομηχανίας, Μεταλλείων και Εμπορίου του Ιράν και βουλευτή της Ισλαμικής Συνέλευσης, τον Dr. Reza Ameri, πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εκπαίδευσης υπό τον πρόεδρο του Ιράν και τον Çetin Taner, γενικό πρόξενο του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας στο Tabriz.

Επίσης, ο Χοτζανίν συναντήθηκε με τον Dr. Safar Nasrollahzadeh, Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Tabriz, με τον οποίο συζήτησαν πιθανή συνεργασία μεταξύ του «DAÜ» και του Πανεπιστημίου του Tabriz και συμφώνησαν να συναντηθούν σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο «DAÜ» και να υπογράψουν πρωτόκολλο συνεργασίας.

Συνάντηση είχε και με τον Dr. Hosein Ostadi Sefidan, Πρύτανη του παραρτήματος του Tabriz Ισλαμικού Πανεπιστημίου Αζάντ με τον οποίο συζήτησε πιθανή συνεργασία μεταξύ της Ιατρικής Σχολής του «DAÜ» Dr. Fazıl Küçük και της Ιατρικής Σχολής του Ισλαμικού Πανεπιστημίου Αζάντ, για πρακτική άσκηση των φοιτητών.

Εξάλλου, ο κ. Χοτζανίν και η αντιπροσωπεία του παρευρέθηκαν σε δείπνο που διοργάνωσε ο Γενικός Πρόξενος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας στο Tabriz Çetin Taner. Στο δείπνο προσκλήθηκαν επίσης οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων της Τουρκίας και οι αντιπροσωπείες που τους συνόδευαν στην εκπαιδευτική έκθεση.

Κατά την τρίτη ημέρα της επίσκεψής του στο Ιράν, ο κ.  Χοτζανίν ταξίδεψε στην πρωτεύουσα Τεχεράνη, όπου συναντήθηκε με φοιτητές του «DAÜ», τις οικογένειές τους και αποφοίτους του «DAÜ». Επίσης, συναντήθηκε με αξιωματούχους του ιρανικού Υπουργείου Επιστήμης, Έρευνας και Τεχνολογίας και είχε επαφές στο ιρανικό Υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα