Στο Γενικό Εισαγγελέα καταγγελίες Αβέρωφ Νεοφύτου

Νέες καταγγελίες στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα, για διασπάθιση χρήματος, αυτή τη φορά με διακομιστη τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

Με επιστολή του στον Κώστα Κληρίδη, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, διαβίβασε στοιχεία που αφορούν σε προσφορά που έγινε για το ΧΥΤΥ Κόσης από 2 Κυπριακές εταιρείες, η οποία ήταν κατά 55 εκ. ευρω φθηνότερη από την προσφορά

που προτιμήθηκε.

Σε συνέντευξη του στο Sigmalive, o πρόεδρος του κυβερνώνοντας κόμματος επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της επιστολής για τη νέα υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεια, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε το Γενάρη του 2006. Ακολούθησε ένσταση στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, ότι οι όροι φωτογράφιζαν συγκεκριμένη εταιρεία. Η ένσταση απορρίφθηκε τον Μάρτη του 2006 και τον επόμενο μήνα, υποβλήθηκαν οι προσφορές.

Νέες καταγγελίες για διασπάθιση χρήματος

Υποβλήθηκαν τέσσερεις προσφορές

- Από τις ελληνικές εταιρείες "Helector" και "Τέρνα",

- Από την αυστριακή "Strabag" με τη "Νέμεση", και

- Από τους Αδελφούς Ιακώβου με την "Genesu SPA".

Η εν λόγω εκτίμηση ενδέχεται να ήταν ήδη φουσκωμένη από τους συμβούλους, σημειώνει ο Αβέρωφ Νεοφύτου στην επιστολή του.

Το οικονομικό χάσμα των προσφορών

- Η προσφορά της "Helector" ήταν €35 εκατ.για την κατασκευή και €100 εκατ. για τη δεκαετή λειτουργία. Σύνολο €135 εκατ.

- Η τιμή της "Τέρνα" ήταν €35 εκατ.για την κατασκευή και €145 εκατ.για τη δεκαετή λειτουργία. Σύνολο €180 εκατ.

- Η προσφορά των Αδελφών Ιακώβου και Genesu SPA ήταν συνολικά €79 εκατ., ποσό που περιελάμβανε τόσο την κατασκευή όσο και τη λειτουργία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου,«Εάν όντως υπήρχε προσφορά κατά €55 εκατ. χαμηλότερη, εγείρονται σωρεία ερωτηματικών και θεμάτων που επιβάλλεται κατά την άποψή μου να διερευνηθούν δεόντως».

Στην επιστολή του ο Αβέρωφ Νεοφύτου ζητεί να δράσουν άμεσα οι ανακριτές, ώστε να διασφαλίσουν όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα