Στο Bloomberg το Κυπριακό

Όπως και άλλα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, έτσι και το Bloomberg ακολούθησε την τάση στην πολιτική σκηνή που δεν είναι άλλο από το ίδιο το Κυπριακό και την εντατικοποίηση των συζητήσεων στο ελβετικό έδαφος.

Στο Q&A Quiz απαντώνται ερωτήματα όπως το τι είναι αυτό που διαφέρει αυτή τη φορά σε σχέση με πριν, τι σημαίνει

μια επανένωση καθώς και «τι θέλει η Τουρκία». Το δημοσίευμα εξηγεί σε συντομία ποια είναι τα σημεία στο οποία η διαδικασία «κολλά», αναφέροντας ότι Εδαφικό και Περιουσιακό είναι στην κορυφή της λίστας. Στη συνέχει εξηγά με απλά λόγια το ζήτημα των εγγυήσεων.

Ακόμη στο άρθρο γίνεται επεξήγηση σε ό,τι αφορά τους λόγους για τους οποίους ο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και η ΕΕ εμπλέκονται συνδέοντας το θέμα με τις ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας. Επίσης εξηγεί τι θα συμβεί εάν επιτευχθεί συμφωνία στη Γενεύη. «Οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τους πολίτες και από τις δύο πλευρές της Κύπρου σε διαφορετικά δημοψηφίσματα. Η Κύπρος έφτασε κοντά σε συμφωνία το 2004, πριν ενταχθεί στην ΕΕ […] αλλά οι Ε/κ είπαν "όχι"» προσθέτει. Τέλος, εξηγεί ότι η διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι η προσπάθεια για επανένωση γίνεται από τους ίδιους τους Κύπριους ηγέτες.

(Στη φωτογραφία ο χάρτης που συνοδεύει το ρεπορτάζ του Bloomberg)

Keywords
Τυχαία Θέματα