Ετοιμόρροπο μέρος των τειχών στην κατεχόμενη Λευκωσία

Σε κακή κατάσταση και ετοιμόρροπα είναι τμήματα των τειχών στην κατεχόμενη Λευκωσία, γεγονός που αποδίδεται στη μη συντήρηση, αλλά και στην ανεξέλεγκτη βλάστηση.

Το μέλος του “διοικητικού συμβουλίου” του “ιδρύματος προστασίας περιβάλλοντος” Σερκάν Ιλσεβέν, σε δηλώσεις του προειδοποιεί ότι λόγω της μη συντήρησης των τειχών που βρίσκονται μεταξύ της πόλης της Πύλης της Κερύνειας και του “προεδρικού” είναι σε κακή κατάσταση και ετοιμόρροπα.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, στις δηλώσεις του ο Ιλσεβέν είπε ότι η βόρεια πλευρά των τειχών

στο εν λόγω σημείο είναι σε κακή κατάσταση, αφού τα δέντρα και η άγρια βλάστηση στην περιοχή και πάνω στα τείχη προξενούν καταστροφή, ενώ προειδοποίησε ότι αν τα δέντρα συνεχίσουν να μεγαλώνουν θα οδηγήσουν στην πλήρη καταστροφή των ιστορικών τειχών.

Ο κ. Ιλσεβέν είπε ότι το “ίδρυμα” έχει επανειλημμένα με επιστολές αλλά και προφορικά προειδοποιήσει για την κατάσταση των τειχών, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση και εκφράζει την άποψη ότι με δηλώσεις του στα ΜΜΕ θα μπορούσε να υπάρξει κινητοποίηση στο θέμα.

Είπε ακόμα ότι θα πρέπει στον “προϋπολογισμό” του “τμήματος αρχαιοτήτων” να υπάρξει επιπρόσθετο κονδύλι για την επιδιόρθωση και συντήρηση των τειχών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα