Στο 1,1% μειώθηκε η εκτίμηση για την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Σε ελαφρά μείωση των εκτιμήσεων του για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το β΄ τρίμηνο, στο 1,1%, προχώρησε την Παρασκευή το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας τη μη αναμενόμενη αδύνατη οικονομική δραστηριότητα στη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου.

Η μείωση κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα από την αρχική εκτίμηση του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης έρχεται μετά τα περισσότερο ολοκληρωμένα στοιχεία που κατέδειξαν μικρότερες δαπάνες από το κράτος και τις τοπικές κυβερνήσεις και αύξηση των εισαγωγών, από ό,

τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Ωστόσο, σε ένα ενθαρρυντικό σημάδι για την ανάπτυξη το τρέχον τρίμηνο, αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω οι εκτιμήσεις για τις προσωπικές δαπάνες και τις επιχειρηματικές επενδύσεις.

Όμως, οι αναθεωρήσεις ήταν μικρές, αναφέρει το Υπουργείο Εμπορίου, προσθέτοντας ότι “η γενική εικόνα της οικονομικής ανάπτυξης παραμένει η ίδια".

Στην ίδια ανακοίνωση, το Υπουργείο αναφέρει ότι τα αμερικανικά εταιρικά κέρδη μειώθηκαν κατά 24,1 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο μετά την αύξηση κατά 66 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, παρουσιάζοντας μείωση 4,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κατέγραψαν σημαντικά κέρδη στο τρίμηνο, αλλά αυτά αντισταθμίστηκαν από την απότομη μείωση των κερδών τους σε μη χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες.

Η μικρή αναθεώρηση προς τα κάτω του ρυθμού ανάπτυξης το β΄ τρίμηνο ήταν αναμενόμενη και οικονομολόγοι, γενικά, αναμένουν μια σταθερή ανάκαμψη με ετήσιο ρυθμό κοντά στο 3% το τρέχον γ΄ τρίμηνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα