Στις Βρυξέλλες η ΔΕΑ για στήριξη στο ζήτημα αγνοουμένων

Επαφές στις Βρυξέλλες είχαν μέλη της ΔΕΑ με στόχο τη διασφάλιση περαιτέρω οικονομικής και πολιτικής υποστήριξης προς το πρόγραμμα των εκταφών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες σειρά συναντήσεων από τις 20-23 Οκτωβρίου με μέλη των Επιτροπών

Προϋπολογισμού και LIBE, (Πολιτικές Ελευθερίες, Δικαιοσύνη και Εσωτερικές Υποθέσεις) καθώς και με ανώτερους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συναντήθηκαν επίσης με εκπροσώπους κρατών μελών της ΕΕ.

Στόχος των συναντήσεων, αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, είναι η διασφάλιση περαιτέρω οικονομικής και πολιτικής υποστήριξης προς το πρόγραμμα της ΔΕΑ για εκταφές, ταυτοποιήσεις και επιστροφή των λειψάνων των αγνοουμένων στους συγγενείς τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της ΔΕΑ από την έναρξη της λειτουργίας της το 2006, αναφέρει η ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι όλοι οι Ευρωπαίοι συνομιλητές αναγνωρίζουν την ανάγκη συνέχισης αυτού του σημαντικού ανθρωπιστικού προγράμματος στην Κύπρο ώστε να υπάρξει ένα τέλος για τις οικογένειες που θρηνούν τους δικούς τους.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα