Στήριξη Κύπρου σε Συνθήκη για Πλήρη Απαγόρευση Πυρηνικών Δοκιμών

Η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει τις προσπάθειες για έναρξη ισχύος της Συνθήκης για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών, διαβεβαίωσε η νέα Μόνιμη Αντιπρόσωπος στον Οργανισμό τον Εκτελεστικό Γραμματέα του Οργανισμού της Συνθήκης για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) δρα Lassina Zerbo.

Η Πρέσβειρα Έλενα Ράφτη επέδωσε τα διαπιστευτήριά της, ως η νέα Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου

στον Οργανισμό προς τον Εκτελεστικό Γραμματέα του Οργανισμού, την περασμένη βδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνομιλίας με τον κ. Zerbo, η Πρέσβειρα εξέφρασε την ικανοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αγαστή συνεργασία με τον CTBTO και συζήτησε μαζί του τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της συμμετοχής της χώρας στις δραστηριότητες του Οργανισμού. Επιπλέον, η Κύπρια Πρέσβειρα ενημέρωσε τον κ. Zerbo για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας έκανε ιδιαίτερη μνεία στις επαφές που πραγματοποίησε στις 18 Μαΐου 2018 στην Κύπρο, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη Μηνά Χατζημιχαήλ, εξαίροντας την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας για ενεργό συμμετοχή στον CTBTO.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα