Στήριξη Δρ. Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη σε Μόρφου Νεόφυτο -«Όχι σε νεοταξίτες» (VID)

Την στήριξή του προς τον Μητροπολίτη Μόρφου εξέφρασε δημόσια ο Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης στην ομιλία του στην Λεμεσό. 

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε κατά την συνάντηση φίλων και υποστηρικτών του Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου, στο αμφιθέατρο του Λυκείου Κάτω Πολεμιδιών.

«Σε όλες τις εκλογές ακούμε συχνά να λένε πως όλοι είναι ίδιοι και δεν αξίζει να πάει κάποιος να ψηφίσει αφού στο τέλος δεν θα γίνει τίποτα. Έχω την βαθιά πίστη ότι αυτή την φορά αξίζει να ψηφίσουμε και είναι χρέος

να ψηφίσουμε γιατί η μάνα μας ( η Εκκλησία) αναζητά πατέρα γνήσιο ειλικρινή, ορθόδοξο, πατριώτη γενναίο, άφοβο και αγωνιστή. Η εκκλησία του Αποστόλου Βαρνάβα του Αγίου Σπυρίδωνα , του Αγίου Επιφανίου και του Ιερομάρτυρα Κυπριανού, η νήσος των αγίων και ηρώων που είχαν χαραγμένο το σταυρό χαραγμένο στο σώμα τους και την θεία κοινωνία να λούζει και να ζεσταίνει την καρδιά της, αναζητά πατέρα αντάξιο της μακραίωνης ιστορίας και παράδοσης. Όχι πατριο προσκυνημένο στην κοσμική εξουσία και στα παγκόσμια νεοταξικά έργα», είπε.  

«Αν έχει νόημα να ενδιαφερθούμε για τις αρχιεπισκοπικές είναι γιατί συνεχίζουν να μας απειλούν με χειρότερα από την πανδημία που περάσαμε.  Αν πρέπει να ψηφίσουμε σήμερα  είναι γιατί εμείς  και τα παιδιά μας και η μάνα μας εκκλησία χρειάζεται ένα Αρχιεπίσκοπο κυρίως για αυτά που έρχονται. Ποιος θα σταθεί μπροστά ατάραχος να γκρεμίσει ατάραχος τα μελλοντικά τσουνάμια χωρίς τσαγανό και γνώση της πίστης και της παράδοσης μας. Ποιος να βάλει το κορμί του πελώριο πνευματικό κυματοθραύστη απέναντι στις φουρτούνες που μας απειλούν χωρίς γερό σκαλί και θεμέλια. Ποιος θα αντιταχθεί στην διάλυση της οικογένεια στην δηλητηρίαση των παιδιών μας, την αποσύνθεση της κοινωνίας και όλα τα παραφύσιν που μας σερβίρουν. Χωρίς αγιοπνευματική κατάρτιση ποιος θα πει ένα ορθόδοξο πατριωτικό όχι στους νέο-ταξίτες χωρίς αγωνιστικό πνεύμα στερεωμένο στο πνεύμα των Αγίων», πρόσθεσε. 

Όπως είπε γνωρίζει τον Μητροπολίτη Μόρφου από φοιτητή και είχαν κοινούς Αγίους, τον Γέροντα Ιάκωβο,  τον Άγιο Παΐσιος και τον Γεροντα Ιάκωβο Τσαλίκη  . «Ο Μητροπολίτης Μόρφου είναι ένα από τα αυθεντικά παιδιά αυτών των αγίων». Μεταξύ άλλων μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο ήρθαν πιο κοντά με τον Μητροπολίτη Μόρφου και τον λαό της Κύπρου κατα την διάρκεια της πανδημίας. 

Keywords
Τυχαία Θέματα