Στήνουν παράνομα φωτοβολταϊκά και κλέβουν το σύστημα- Αρχίζουν έλεγχοι

Για το ζήτημα των ιδιοκτητών υποστατικών που βρίσκονται στο πελατολόγιο της ΑΗΚ, οι οποίοι φέρονται να έχουν εγκαταστήσει επιπρόσθετα φωτοβολταϊκά συστήματα παράνομα και χωρίς καμιά έγκριση, μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι η Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ,  ανέφερε ότι «το πρόβλημα έγινε αντιληπτό από διάφορες πληροφορίες που έχουμε λάβει. Σημείωσε ότι υπάρχουν μη εγκεκριμένες αυξήσεις στην εγκατεστημένη ισχύ

των υφιστάμενων φωτοβολταϊκών συστημάτων σε οροφές οικιακών καταναλωτών, αφού δεν πρέπει να ξεπερνά το 100% της κατανάλωσης».

Ειδικότερα, συγκεκριμένοι καταναλωτές προσθέτουν επιπρόσθετη ισχύ, για παράδειγμα εάν κάποιος εγκαταστήσει πέντε κιλοβάτ ισχύος φωτοβολταικά, ακολούθως εγκαθιστά παράνομα άλλα τέσσερα κιλοβάτ. «Δυστυχώς, επηρεάζεται η ασφάλεια και η αξιοπιστία του συστήματος της ΑΗΚ, είναι σοβαρό θέμα. Δεν είναι ένα υποστατικό που το κάνει αυτό, εάν το κάνουν πολλοί δυστυχώς θα έχει πρόβλημα η ασφάλεια και η αξιοπιστία του συστήματος. Πρόβλημα ασφάλειας θα έχουν και οι υπάλληλοι και οι καταναλωτές».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε πληροφόρηση ότι αφορά κυρίως οικιακά υποστατικά αλλά έχουμε 475.000 οικιακούς καταναλωτές, γι αυτό η ΑΗΚ θα αρχίσει δειγματοληπτικούς ελέγχους και έχουν ήδη ενημερωθεί γραπτώς όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.  Εάν εντοπιστούν παρανομίες, θα προβούν στα απαραίτητα μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Βέλτιστες τροποποιήσεις στο σχέδιο ενέργειας ΑΠΕ ενέκρινε το Υπουργικό

Keywords
Τυχαία Θέματα