Στην Βουλή η πρόταση νόμου για πάγωμα των αποκρατικοποιήσεων

Την ερχόμενη Πέμπτη οδηγείται στην Ολομέλεια προς ψήφιση η πρόταση νόμου για πάγωμα της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων μέχρι το τέλος του 2017.

Η πρόταση έχει κατατεθεί από το ΑΚΕΛ, το ΚΣ ΕΔΕΚ, τους Οικολόγους και την Συμμαχία Πολιτών.Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές, υπέρ της πρότασης φαίνεται να τάσσονται όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, το οποίο θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

«Παρόλο που η Κυβέρνηση

εξυπηρετώντας προεκλογικούς σκοπούς έχει υπαναχωρήσει, εντούτοις είναι σαφής η θέση των κυβερνώντων υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και θα επανέλθουν μετά τις εκλογές. Είναι γι` αυτό το λόγο που εμείς θέλουμε η πρόταση νόμου να οδηγηθεί στην Ολέμελεια», ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών – Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης είπε πως το Κίνημα επιμένει «ότι θα πρέπει να πάει στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί από την πλειοψηφία», προσθέτοντας πως «φαίνεται εκ πρώτης όψεως να υπάρχει καλή θέληση από την πλευρά του ΔΗΚΟ και ενδεχομένως να έχουμε πλειοψηφία».

«Aυτό που φαίνεται είναι ότι μετά τις εκλογές θα επανέλθει δριμύτερη η Κυβέρνηση και θα επιδιώξει να προωθήσει τα σχέδιά της για αποκρατικοποίηση τόσο της ΑΤΗΚ όσο και της ΑΗΚ», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα