Στην Σίτι το Capital One Cup (βιντεο)

Με ήρωα τον Γουίλι Καμπαγέρο που απέκρουσε τρεις εκτελέσεις, η Μάντσεστερ Σίτι έκαμψε στη διαδικασία των πέναλτι την αντίσταση της Λίβερπουλ με 3-1. Ο Φιλίπε Κουτίνιο είχε ισοφαρίσει στο 82' το γκολ του Φερναντίνιο, σε ένα τρελό φινάλε. Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην Αγγλία για φέτος, επικρατώντας με 3-1 στα πέναλτι της Λίβερπουλ στο "Γουέμπλεϊ" για τον τελικό του League Cup, χάρη στο γκολ

του Φερναντίνιο.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δεν είχε ηττηθεί σε φάση κυπέλλου από τους "πολίτες" τα τελευταία 43 χρόνια, ωστόσο δεν κατάφεραν να αυξήσουν τα τρόπαιά τους (πολυνίκης ομάδα με οκτώ), αφού οι παίκτες του Μανουέλ Πελεγκρίνι έφτασαν δίκαια στη νίκη. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να περάσουν 45 λεπτά με ελάχιστες αξιόλογες φάσεις. Η σύγκρουση του Μαμαντού Σακό με τον Εμρέ Τζαν και η αντικατάσταση του Γάλλου αμυντικού λίγο αργότερα, αφού παραλίγο να στοιχίσει στη μεγάλη ευκαιρία του Σέρχιο Αγκουέρο.

Ο Αργεντινός ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, απέφυγε Λούκας Λέιβα και Σακό, σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά με την παρεμβολή του Σιμόν Μινιολέ, η μπάλα πήγε στο δοκάρι.

Αν στο 1ο ημίχρονο η Λίβερπουλ είχε την κατοχή της μπάλας και περισσότερες μεταβιβάσεις, το 2ο μέρος ανήκε εξ ολοκλήρου στους "πολίτες".

Στο 48', ο Αγκουέρο προειδοποίησε από δεξιά με σουτ που πέρασε λίγο άουτ και στο επόμενο λεπτό, από την ίδια πτέρυγα, έβγαλε στον Φερναντίνιο ο οποίος με σουτ για το οποίο φέρει ευθύνη κι ο Μινιολέ, άνοιξε το σκορ.

Ένα τετ α τετ του Τζέιμς Μίλνερ ήταν το μοναδικό θετικό στοιχείο που είχε να παρατάξει η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ στην επόμενη μισή ώρα. Η "τρύπα" του Αλμπέρτο Μορένο στα αριστερά της άμυνας έδωσε διέξοδο στους παίκτες του Πελεγκρίνι.

Μοιραίος παίκτης ο Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να "τελειώσει" τον αγώνα ενάντια στην ομάδα όπου αναδείχθηκε. Ακόμα κι όταν αντικαταστάθηκε ο Μορένο και ο Μίλνερ κάλυψε αυτόν τον χώρο, τίποτα δεν άλλαξε.

Αγκουέρο, Στέρλινγκ και Φερναντίνιο από τη μία, Μινιολέ από την άλλη, μέχρι το τελευταίο επικό δεκάλεπτο, με πέντε κλασικές ευκαιρίες εκατέρωθεν και ένα γκολ. Αυτό του Φιλίπε Κουτίνιο στο 82', με το οποίο ο Βραζιλιάνος οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση. Η κούραση ήταν εμφανής στα πόδια των περισσοτέρων παικτών, παρότι ο Πελεγκρίνι έριξε στη μάχη τους "φρέσκους" Πάμπλο Σαμπαλέτα και Χεσούς Νάβας.

Οι δύο ομάδες έχασαν από μία πολύ καλή στιγμή (Ντιβόκ Ορίγκι από τη μία, Αγκουέρο από την άλλη) και ο νικητής έμελε να κριθεί στα πέναλτι.

Ο Εμρέ Τζαν άρχισε δυνατά με εκτέλεση αλά "Πανένκα", ενώ ο Φερναντίνιο έστειλε το δικό του στο δοκάρι. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Καμπαγέρο, ο οποίος έπιασε κατά σειρά τις προσπάθειες των Λούκας Λέιβα, Κουτίνιο και Άνταμ Λαλάνα και χάρισε το τρόπαιο στη Σίτι.

Λίβερπουλ (4-4-1-1): Μινιολέ, Κλάιν, Λούκας, Σακό (25' Τουρέ), Μορένο (72' Λαλάνα), Μίλνερ, Χέντερσον, Τζαν, Κουτίνιο, Φιρμίνο (90' Ορίγκι), Στάριτζ

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Καμπαγέρο, Σανιά (91' Σαμπαλέτα), Κόμπανι, Οταμέντι, Κλισί, Τουρέ, Φερνάντο (91' Νάβας), Φερναντίνιο, Σίλβα (110' Μπονί), Στέρλινγκ, Αγκουέρο

Penalties: Manchester City FC 1-1 (4-2) Liverpool FC [HD]Congratulations to Citizens for winning Capital One Cup.

Posted by Football Goals &Highlights on Sunday, February 28, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα