Στην Μάλτα για το προσφυγικό μεταβαίνει ο Χάσικος

Στην ad hoc Σύνοδο Κορυφής της Βαλέτα για τη μετανάστευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου θα συμμετάσχει ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Σύνοδος συγκαλείται από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και σε αυτήν θα συμμετέχουν οι αρχηγοί των κρατών μελών της ΕΕ και των Αφρικανικών χωρών και Πρόεδροι/Γενικοί Γραμματείς Διεθνών και Περιφερειακών Οργανισμών (ΟΗΕ, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης).

«Τα άνευ προηγουμένου τραγικά γεγονότα που διαδραματίζονται

τους τελευταίους μήνες στη Μεσόγειο στην προσπάθεια προσφύγων και μεταναστών να μεταβούν στην Ευρώπη, ώθησαν τους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ άλλων, να εντατικοποιήσουν τoν διάλογο με τα αφρικανικά κράτη» επισημαίνεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως «η ΕΕ, από κοινού με τους Αφρικανούς εταίρους, θα επιδιώξει να πετύχει τη στήριξη για την καταπολέμηση των διακινητών ανθρώπων, την ενισχυμένη συνεργασία για μια αποτελεσματική πολιτική επιστροφής και την καλύτερη στοχοθέτηση της συνεργασίας για την ανάπτυξη και ενίσχυση των επενδύσεων στην Αφρική, ώστε να αντιμετωπιστούν τα βαθύτερα αίτια της μετανάστευσης και να προσφερθούν οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες».

Ο Υπουργός αναχωρεί για τη Μάλτα την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου και θα επιστρέψει στην Κύπρο την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα