Στην Κύπρο ορθοπεδικοί διεθνούς φήμης

Στην Κύπρο ομάδα Αμερικανών ορθοπεδικών γιατρών του διεθνούς φήμης Νοσοκομείου Σράινερς

Από τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, έως την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, ομάδα Αμερικανών Ορθοπεδικών γιατρών του διεθνούς φήμης Νοσοκομείου Σράινερς του Springfield Μασαχουσέτης, με επικεφαλής τον Διευθυντή του Νοσοκομείου Δρα Mooney James Francis, θα εξετάσουν εντελώς δωρεάν, στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, πέραν των 400 παιδιών με σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα

και παθήσεις των άκρων και της σπονδυλικής στήλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, μαζί με την ομάδα των γιατρών φέτος, για πρώτη φορά, θα έρθει και ο Πρόεδρος της διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης Σράινερς.

Η οργάνωση Σράϊνερς είναι ίσως μία από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές οργανώσεις διεθνώς και λειτουργεί 23 νοσοκομεία σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό. Όλα τα νοσοκομεία Σράινερς προσφέρουν εντελώς δωρεάν περίθαλψη για παιδιά με ορθοπεδικά προβλήματα και εγκαύματα.

Όσα παιδιά εξετασθούν και κριθούν ότι πρέπει να τύχουν περαιτέρω θεραπείας, θα αποσταλούν από το Ίδρυμα Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη στο Νοσοκομείο Σράινερς, όπου θα υποβληθούν, εντελώς δωρεάν, σε εγχειρήσεις για πλήρη αποθεραπεία.

Από το 1983, το Ίδρυμα Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη έχει αποστείλει στο Νοσοκομείο Σράινερς πέραν των 3.000 Κυπριόπουλων, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν πλήρως αποθεραπευθεί, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε στάδιο αποθεραπείας. Οι περισσότεροι αποθεραπευθέντες είναι σήμερα οικογενειάρχες με παιδιά και όλοι χαίρουν άκρας υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας Γιώργοs Παμπορίδης θα έχει συνάντηση με τους Αμερικανούς γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017, η ώρα 11:00, και μετά στις 12:00 θα ακολουθήσει δημοσιογραφική διάσκεψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα