Στην Κύπρο ο Βρετανός ΥΠΕΞ Φίλιπ Χάμοντ

Έντονη διπλωματική κινητικότητα αναπτύσσεται για το Κυπριακό.

Μετά την επίσκεψη την περασμένη Τρίτη του Γερμανού ΥΠΕΞ, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Φίλιπ Χάμοντ, στον απόηχο των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας θα γίνει δεκτός το πρωί από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Το

μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη. Θ’ ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο και γεύμα εργασίας.

Στην ατζέντα θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, η προσφυγική κρίση και η μεταρρύθμιση της Ε.Ε., η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, καθώς επίσης και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Φίλιπ Χάμοντ θα μεταβεί και στα κατεχόμενα, όπου θα έχει συνάντηση και με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός ΥΠΕΞ σε πρόσφατη συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, είχε δηλώσει ότι βρισκόμαστε «προκλητικά κοντά» σε λύση του κυπριακού.

Στις 2 Δεκεμβρίου στην Κύπρο αναμένεται ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ. Την επόμενη μέρα θα επισκεφθεί το νησί και ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κερι.

Keywords
Τυχαία Θέματα