Επίθεση Μάντσεστερ: Σήμερα η κηδεία της 8χρονης Σάφι Ρούσσος

Η οκτάχρονη κυπριακής καταγωγής είναι το τελευταίο θύμα της βομβιστικής επίθεσης στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε που κηδεύεται

Η κηδεία της Σάφι Ρούσος, του νεότερου θύματος της αποτρόπαιας επίθεσης που άφησε νεκρούς 22 ανθρώπους στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, τον περασμένο Μάιο, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στον καθεδρικό ναό του Μάντσεστερ.

Στον ναό έχουν προσέλθει εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στο οκτάχρονο κορίτσι που χάθηκε τόσο τραγικά από τη βόμβα που πυροδότησε ο Σαλμάν

Αμπεντί.

Το κοριτσάκι κυπριακής καταγωγής, που βρισκόταν στη μοιραία συναυλία με τη μητέρα του και την 26χρονη αδερφή του (και οι δύο τραυματίστηκαν στην επίθεση) είναι το τελευταίο θύμα που κηδεύεται από την επίθεση της 22ας Μαΐου που συγκλόνισε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η οικογένεια της μικρής Σάφι είχε ζητήσει από όσους θα ήθελαν να την αποχαιρετήσουν να φέρουν μόνο ένα τριαντάφυλλο, το λουλούδι που ήταν το μεσαίο όνομα του κοριτσιού (‘Rose’).

Μέσα σε μία φορτισμένη ατμόσφαιρα, συγγενείς, φίλοι και συμπολίτες, πολλοί εκ των οποίων φορούσαν ρούχα σε ροζ ή άλλη φωτεινή απόχρωση, «γιόρτασαν» τη σύντομη ζωή της Σάφι Ρούσσου, όπως η οικογένειά της είχε πει ότι θα ήθελε η ίδια να γίνει.

Στον επικήδειο που ανέγνωσε πρώτος ο διευθυντής του σχολείου της, η Σάφι περιγράφηκε ως ένα κορίτσι «έμπνευση» για όλους όσοι την γνώριζαν. «Κάθε φορά που την φέρνω στο μυαλό μου χαμογελώ», είπε ο δάσκαλός της.

Στη συνέχεια ακούστηκαν ηχογραφημένα μηνύματα συμμαθητών της που την αποχαιρετούσαν.

Η αδερφή της, αποχαιρετιστήριο γράμμα της οποίας αναγνώστηκε, είπε: «Ό,τι κάνω από εδώ και στο εξής θα είναι για σένα. Σάφι Ρόουζ, σ’ αγαπώ».

Στο δικό του αποχαιρετισμό, ο πατέρας Ανδρέας Ρούσσου ανέφερε αρχικά ότι η κόρη του είχε ένα ιδιαίτερο χάρισμα που θα την έκανε μια σούπερσταρ. «Το όνειρό της ήταν να γίνει διάσημη», είπε ο πατέρας.

Η τελετή έκλεισε με μουσική και την προβολή φωτογραφιών του 8χρονου κοριτσιού.

Ο κόσμος ήταν τόσος ώστε έξω από το ναό τοποθετήθηκαν ηχεία για να αναμεταδίδεται η εξόδιος ακολουθία για όλους όσοι δεν κατάφεραν να μπουν στο ναό.

Κατά τη διάρκεια της τελετής και κατά την άφιξη του φερέτρου, το οποίο ήταν καλυμμένο με ροζ τριαντάφυλλα, το αγαπημένο χρώμα της Σάφι, ακούγονταν τραγούδια του ινδάλματός της Αριάνα Γκράντε.

Στο ναό μεταφέρθηκε και η ακόμα νοσηλευόμενη μητέρα της, η 48χρονη Λίσα Ρούσσου, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά εκείνη τη νύχτα. Ελαφρύτερους τραυματισμούς είχε υποστεί και η μεγαλύτερη αδερφή της Σάφι, Άσλι, η οποία συνόδευε τη μητέρα της και τον μικρότερο αδερφό της στην κηδεία.

Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία, θα ακολουθήσει η αποτέφρωση του κοριτσιού σε ιδιωτική τελετή σύμφωνα με την επιθυμία των γονιών της.

Η τραγική μοίρα του άτυχου κοριτσιού

Η 8χρονη Σάφι Ρούσος, κυπριακής καταγωγής, ήταν το νεότερο από τα 22 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης τον Μάιο, στη συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρένα.

Το κορίτσι είχε πάει στην συναυλία μαζί με την μητέρα και την αδελφή της. Τα εισιτήρια της Η μητέρα της, Λίζα Ρούσος, τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις.

Πριν λίγο καιρό, ο πατέρας της, Άντριου Ρούσος, μίλησε για πρώτη φορά μετά την ανείπωτη τραγωδία, στο BBC και στην εκπομπή της Βικτόρια Ντέρμπισαϊρ.

Ο Άντριου Ρούσος δήλωσε πως ο χαμός της κόρης του είναι ένας «εφιάλτης» και τόνισε ότι τώρα η οικογένειά του «έχει χάσει τα πάντα». Όταν η σύζυγός του ξύπνησε στο νοσοκομείο από το κώμα, τα πρώτα λόγια που του είπε ήταν: «Η Σάφι έχει φύγει, έτσι δεν είναι;».

Ο ίδιος συντετριμμένος μίλησε για την στιγμή που ένας αστυνομικός του ανακοίνωσε τον θάνατο της κόρης του. «Δεν μπορούσα να το καταλάβω. Απλά κάθισα και τον κοίταζα. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης που μπορεί να συμβεί. Δεν ήξερα το να πω, δεν ήξερα τι να σκεφτώ», δήλωσε ο πατέρας της μικρής Σάφι.

Ο πατέρας της 8χρονης περιέγραψε στην εκπομπή τον χαρακτήρα της κόρης του και ανέφερε πως στην Σάφι άρεσαν τα αστεία και αγαπούσε την μουσική, τον χορό και την γυμναστική.

Στο πλατό βρέθηκε και η μεγαλύτερη αδελφή της Σάφι, που αποκάλυψε πως η 8χρονη ήταν φανατική θαυμάστρια της Αριάνα Γκράντε ενώ ο Άντριου Ρούσος ανέφερε ότι η κόρη του ήξερε όλα τα τραγούδια της ποπ τραγουδίστριας.

Συγκίνηση προκαλεί το αφιέρωμα της Αστυνομίας του Μάντσεστερ για την αδικοχαμένη Σάφι Ρούσος.

Πηγή: Protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα