Στην Επ.Θεσμών η λίστα με τους 50 φοροφειλέτες

Tην εγγραφή του θέματος που αφορά τη φοροδιαφυγή στην Κύπρο έχει ζητήσει ο Πρόεδρος και Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, με την απαίτηση όπως εξεταστούν διάφορες πτυχές που αφορούν τη χτεσινή πληροφόρηση, τη λίστα δηλαδή με τους 50 μεγαλύτερους φοροοφειλέτες.

«Πρέπει να μας πουν γιατί άφησαν να εξελιχτούν σε αυτό τον αστρονομικό βαθμό τα χρέη προς τον Φόρο Εισοδήματος» ανέφερε ο κ. Περδίκης μιλώντας την Τρίτη στη Βουλή,

Διερωτήθηκε «γιατί δεν πάρθηκαν μέτρα νωρίτερα» και «ποια αποτελεσματικότητα έχουν τα μέτρα τα οποία λήφθηκαν".Ανέφερε ότι με βάση «ένα μικρό έλεγχο με παλαιότερα στοιχεία» διαφαίνεται ότι «το ποσό που φαίνεται σήμερα να χρωστούν οι μεγαλοοφειλέτες, ήταν το προπέρσινο συνολικό ποσό όλων των οφειλετών στο φόρο εισοδήματος» πράγμα που σημαίνει, όπως εξήγησε, ότι οι οφειλές στον φόρο αυξάνονται και ιδιαίτερα των μεγαλοοφειλετών.Ο κ. Περδίκης χαιρέτισε τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου ότι ''θα κυνηγήσει αυτούς που επιχειρούν να διαφύγουν από το Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας'', διερωτήθηκε ωστόσο αν «πράγματι κυνηγούνται» αλλά και «μήπως είναι οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιες εταιρείες».Διερωτήθηκε ακόμη γιατί δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτοί που έχουν κηρύξει πτώχευση και κατά πόσο υπάρχει ασυλία στις εταιρείες που έχουν κηρύξει πτώχευση.«Δεν υπάρχουν ανάμεσα τους εταιρείες οι οποίες έχουν στρατηγικά πτωχεύσει για να μην πληρώσουν το φόρο τους. Γιατί δεν έχουν κινηθεί οι εγγυήσεις τους; Τι έχετε πάρει από αυτούς οι οποίοι έχουν πτωχεύσει;» διερωτήθηκε ο κ. Περδίκης.Είπε ακόμη ότι κατά τη συζήτηση της νομοθεσίας για την αφερεγγυότητα, επιχειρείται, όπως είπε, να καταβάλλεται από τους εγγυητές "μέχρι και το τελευταίο ευρώ της οφειλής του πρωτοοφειλέτη, κάτι ανάλογο δεν γίνεται στην περίπτωση των μεγαλοοφειλετών".

ΠΗΓΗ - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα