Στην Επ. Ελέγχου το θέμα παραχώρησης χωρών σε ιδιώτες για παραγωγή ηλεκτρισμού

Στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου πάει η απόφαση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου για παραχώρηση χώρων στη λιμενική περιοχή Βασιλικού σε ιδιωτικές εταιρείες για τη δημιουργία σταθμών παραγωγής ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, το προηγούμενο Δ.Σ της Αρχής Λιμένων Κύπρου στην τελευταία του συνεδρία προχώρησε σε καταρχήν έγκριση αιτημάτων δύο εταιρειών για άδεια χρήσης χώρου που

ανήκει στην ιδιοκτησία της Αρχής, νοουμένου ότι οι αιτητές θα εξασφαλίσουν τις απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Επηρεαζόμενες κοινότητες διαμαρτυρήθηκαν με αποτέλεσμα το νέο συμβούλιο να επανεξετάζει την εν λόγω απόφαση.

Συγκεκριμένα, οι επηρεαζόμενες κοινότητες ζητούν την άρση της προηγούμενης απόφασης με την επίκληση θεμάτων ασφαλείας, υγείας, και προστασίας του περιβάλλοντος.

Περαιτέρω το θέμα θα τεθεί εκ νέου προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 28 Σεπτεμβρίου. Αναμένεται να αποφασιστεί κατά πόσο θα ακυρωθεί η προηγούμενη απόφαση που δέσμευσε το νέο Δ.Σ.

Το Sigmalive επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αρχής Λιμένων Αντώνη Στυλιανού, ο οποίος ανέφερε ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ στις 14 Σεπτεμβρίου συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, αλλά λόγω της σοβαρότητας του θέματος η συζήτηση θα συνεχιστεί σε δεύτερη συνεδρία στις 28 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Αρχή Λιμένων εξετάζει τις ανησυχίες των κοινοτήτων και γ αυτό το λόγο η συνεδρίαση στις 14 Σεπτεμβρίου κράτησε 5 ώρες.

Σε ανακοίνωση της η Αρχή Λιμένων στις 14/9 ανέφερε τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Λιμένων Κύπρου ανακοινώνει ότι το θέμα της παραχώρησης χώρων στη λιμενική περιοχή Βασιλικού συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίας, ως είχε εξαγγελθεί στο πλαίσιο συνάντησης με τις Κοινότητες την 10/9/2021 και είχε ανακοινωθεί και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η συζήτηση ήταν αναλυτική και πολύωρη – η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 11:00’ και ολοκληρώθηκε στις 16:00’ – και κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκε ενώπιον του Συμβουλίου ο Νομικός Σύμβουλος ΑΛΚ για να συνεπικουρήσει τη συζήτηση, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, το Συμβούλιο αποφάσισε όπως συνεχιστεί η συζήτηση και σε δεύτερη συνεδρία του, ήτοι στην επόμενη τακτική συνεδρία του, κατά προτεραιότητα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28.9.2021 και για το αποτέλεσμα της οποίας θα ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα