Στην Ατλέτικο Νασιονάλ το Supercup Νότιας Αμερικής

Η Ατλέτικο Νασιονάλ κατέκτησε το Recopa, Supercup της Νότιας Αμερικής, νικώντας 4-1 τη Σαπεκοένσε στο Μεντεγίν, ξεπερνώντας έτσι την ήττα (2-1) από την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στη Βραζιλία.

Ήταν μια δύσκολη επιστροφή στη Μεντεγίν για μια ομάδα που είδε τους περισσότερους από τους παίκτες και το προσωπικό της να σκοτώνονται σε αεροπορικό δυστύχημα τον περασμένο Νοέμβριο. Ο μικρός σύλλογος από τη νότια Βραζιλία ήταν να παίξει με την Ατλέτικο στον τελικό του Copa Sudamericana, ισοδύναμο με το Europa League.

Ωστόσο, το αεροπλάνο τους συνετρίβη στην προσέγγιση της κολομβιανής πόλης, σκοτώνοντας 71 από τους 77 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων όλων των παικτών της, εκτός από τρεις. Η Σαπεκοένσε κέρδισε αργότερα το τρόπαιο και το 2017 κλήθηκε να παίξει στον τελικό του Recopa (Supercup Νότιας Αμερικής), εναντίον των νικητών του Copa Libertadores, της Ατλέτικο Νασιονάλ. Η Σαπεκοένσε κέρδισε το πρώτο ματς στη Βραζιλία με 2-1 τον Απρίλιο.

«Σημείωσαν ένα γρήγορο γκολ και αυτό λειτούργησε υπέρ της Aτλέτικο, που είχε τον χρόνο μαζί της», δήλωσε ο προπονητής της Σαπεκοένσε, Βάγκνερ Μαντσίνι στο Fox Sports μετά το παιχνίδι. «Είχαμε τις ευκαιρίες να φτάσουμε στο 2-1, αλλά δεχθήκαμε τρίτο και τέταρτο γκολ. Όμως προσπαθούμε και ανοικοδομούμε με δεδομένες τις δυσκολίες που έχουμε περάσει. Η σεζόν αρχίζει τώρα και θα συνεχίσουμε από εδώ».

Μορένο (2’, 67’) και Ιμπάργκουεν (31΄,80΄) τα γκολ για την Ατλέτικο Νασιονάλ, ο Τούλιο ντε Μέλο, απλά μείωσε στο τέλος (83’) για τη Σαπεκοένσε, διαμορφώνοντας τις αποστάσεις στο τελικό σκορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα