Στη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης έξω από γραφεία ΠΑΣΟΚ

Στη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας, διεξήχθη το δεύτερο και τελευταίο debate των εννέα υποψηφίων για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Όλοι οι υποψήφιοι επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ανομία, όπως είπαν, που επικρατεί στην περιοχή ενώ οι κ. Θεοδωράκης, Μανιάτης και Καμίνης ζήτησαν την

παραίτηση του υπουργού Νίκου Τόσκα.

Αν και άπαντες οι υποψήφιοι δεσμεύθηκαν ότι σε περίπτωση επικράτησής τους θα συνεργαστούν έτσι ώστε να επιτευχθεί η ενότητα του νέου κομματικού φορέα, Γεννηματά και Θεοδωράκης επικρίθηκαν από τους υπόλοιπους για τη συμφωνία τους να μην ενοποιηθούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού.

«Έχουμε πετύχει την ενότητα και τη διεύρυνση», είπε η Φώφη Γεννηματά. «Έβαλα τον εαυτό μου σε κρίση παρότι ήμουν ήδη πρόεδρος, κανείς δε μπορεί να πει σε εμένα και το ΠΑΣΟΚ ότι θα υπονομεύσουμε την ενότητα. Δεν υπάρχει πολιτικό λάθος, υπάρχει πολιτική επιτυχία», απάντησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν ο μόνος που διαφοροποιήθηκε από τους υπόλοιπους στο ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών, αποκλείοντας την πιθανότητα συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι επέλεξαν να αφήσουν το θέμα ανοικτό με την προϋπόθεση ότι θα είναι ισχυρός ο νέος φορέας.

Ο Στ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο. «Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δε μπορούν, η χώρα έχει ανάγκη από μία νέα κυβέρνηση που δε θα κοιτά πίσω», επεσήμανε.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα