Στη Νομική Υπηρεσία το νομοσχέδιο για κλωστική κάνναβη

Στη Νομική Υπηρεσία, βρίσκεται το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κλωστικης κάνναβης.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης απέστειλε κατ’ επείγουσα επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα κ. Κώστα Κληρίδη για επίσπευση της διαδικασίας του νομοτεχνικού ελέγχου, ώστε να τερματιστεί το νομικό παράδοξο, από τη μια το κράτος να απαγορεύει την καλλιέργεια της κάνναβης με αυστηρές ποινές φυλάκισης και από την άλλη να επιδοτεί την καλλιέργεια της.

Με πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Περδίκη ενεγράφηκε και συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή

Γεωργίας στο πρόσφατο παρελθόν το θέμα «Η καλλιέργεια της κάνναβης για ιατρικούς και βιομηχανικούς σκοπούς και η δυνατότητα της εκταρικής επιδότησης της».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι αρμόδιοι του Υπουργείου Γεωργίας ανακοίνωσαν ότι το σχετικό νομοσχέδιο που θα νομιμοποιεί, υπό προϋποθέσεις, την καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης έχει αποσταλεί από τις 17 Μαρτίου στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΚΟΑΠ ενημέρωσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι προωθείται η έγκριση τη επιδότησης της πρώτης καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης στην Κύπρο.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών σε ανακοίνωσή του, επιμένει ότι η Κυπριακή κοινωνία πρέπει να απαλλαγεί από παράλογες φοβίες και αγκυλώσεις. "Η απόλυτη και κατασταλτική απαγόρευση της χρήσης της κάνναβης για ιατρικούς ή γεωργικούς τομείς, δεν δικαιολογείται και πρέπει να αρθούν επιτέλους όλα τα εμπόδια", επισημαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα