Στη Μόσχα μεταβαίνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης - Η ατζέντα

Για επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα θ’ αναχωρήσει το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας, καθώς και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Ο Πρόεδρος της Αναστασιάδης θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Πρόεδρο της Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν.

Κατά την επίσκεψή του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα

ζητήσει από τον κ. Πούτιν όχι μόνο ενεργότερο εμπλοκή της Μόσχας στο Κυπριακό αλλά και ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών.

Η αποκάλυψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον των ηγεσιών των κομμάτων έγινε με την παράλληλη έκφραση εκ μέρους του έντονης δυσφορίας και απογοήτευσης για τη στάση των Αμερικανοβρετανών, οι οποίοι, όπως είχε πει χαρακτηριστικά, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, σε καμία περίπτωση παρουσιάζονται έτοιμοι να συγκρουστούν με την Τουρκία.

Θα υπογραφούν, επίσης, συγκεκριμένες συμφωνίες που θα καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, αφού τον Πρόεδρο θα συνοδεύουν οι Υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας, καθώς και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Όπως εδώ και μέρες μετέδωσε το Σίγμα κυριότερη των συμφωνιών είναι αυτή για στρατιωτική συνεργασία. Κυβερνητική πηγή επανέλαβε ότι «υπάρχει μια στρατιωτική συμφωνία η οποία θα επικαιροποιηθεί και αφορά στρατιωτικό υλικό που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αγοράσει από τη Ρωσία. Ταυτόχρονα (σημείωσε) θα υπογραφεί νέα συμφωνία για παροχή διευκολύνσεων προς τη Ρωσία σε σχέση με τους Ρώσους υπηκόους που βρίσκονται στην περιοχή, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης». Κάτι που ζήτησε και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι θα πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να προσφέρει στη Ρωσία όλα όσα προσφέρει και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (Ανω Δούμα) της Ρωσίας κα Βαλεντίνα Ματβιένκο. Επίσης, θα μιλήσει στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Μόσχας, με θέμα το Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ θα έχει συνάντηση με τους αρχισυντάκτες των κύριων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη, όπου στις 27 Φεβρουαρίου θα έχει συνάντηση με τον Κυβερνήτη της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα